Portia Verdejo Rueda Blanco

Portia Verdejo Rueda Blanco

Portia Verdejo Rueda Blanco

Als jouw wijn gemaakt wordt in een architectonisch wijnpaleis smaakt die toch net even wat beter. Dit gaat ook zeker op voor de Verdejo van Portia. De Portia-bodega werd ontworpen door de gerenommeerde Britse architect Sir Norman Foster. Hij ontwierp een gebouw waarin kunst en architectuur verenigd werden met het maken van wijn. Niet alleen is het een prachtig gebouw, het is ook zo ontworpen dat men zo ecologisch mogelijk kan werken. De druiven komen bijvoorbeeld binnen via luiken in het dak, de zwaartekracht zorgt ervoor ze op de juiste plaats komen. Ook de vele bezoekers weten het te vinden. Je kunt hier namelijk het hele proces van wijn maken vanaf de openbare galerij op de tweede galerij van heel dichtbij volgen.

Je kunt zien hoe de verdejo-druiven voor de Portia Rueda geperst en gevinifieerd worden. Men maakt er een frisse en aromatische wijn van, een geweldig alternatief als je fan bent van de sauvignon blancdruif. De Portia Verdejo Rueda Blanco heeft een vergelijkbare frisheid, maar dan met een Spaanse twist. Verdejo en sauvignon blanc gaan ook regelmatig samen de fles in, maar de Portia Verdejo is een monocépage, dus gemaakt van 100 procent verdejo. Je proeft aroma’s van citrusfruit, perzik, dat lekkere frisse van versgemaaid gras en wat venkel. Drink een Verdejo bij voorkeur jong, maar even laten liggen kan ook. De mooie frisse zuren houden hem springlevend. Als je er iets bij wilt eten, denk dan aan gerechten waarin citroen of limoen is verwerkt. Dus als je fan bent van ceviche is dit jouw wijn. Probeer hem eens met een variant van zalm en kokosmelk.

Meer informatie MONNIK-DRANKEN.NL

 

nl_NLNederlands