Esporão Bico Amarelo Vinho Verde

Esporão Bico Amarelo Vinho Verde

Esporão Bico Amarelo Vinho Verde  

Een opwekkend frisse wijn met een tropisch randje, gemaakt van de authentieke Portugese druivenrassen loureiro, alvarinho en avessos. Maak kennis met een schoolvoorbeeld van een klassieke Vinho Verde: de Esporão Bico Amarelo. Een groene wijn dus, die er trouwens niet groen uitziet. Deze benaming geeft alleen aan dat de wijn heel jong gebotteld werd en dat het een wijn is die het beste binnen een jaar na de oogst gedronken zou moeten worden. Tenminste, als je zijn karakteristieke fruit en frisheid wilt ervaren.

Deze Esporão van Quinta do Ameal komt uit de koelste en natste regio van Portugal, de Vinho Verde DOC. Hier strekken de wijngaarden zich uit van de rivier de Douro tot de rivier de Minho in noordwestelijk deel van Portugal. Het is ook meteen de groenste regio van Portugal. Hier groeit àlles en zeker de druivenstok doet het hier geweldig. Vroeger hingen de druiventrossen aan pergola’s om ze te beschermen tegen rot. Tegenwoordig kiest men voor een praktischer oplossing en groeien de ranken langs draden op 1,5 meter hoogte. Hier krijgen ze meer zonneschijn en kan er machinaal geoogst worden.

De lage temperatuur tijdens het groeiseizoen heeft als gevolg dat de wijnen in Vinho Verde minder alcohol en een wat hogere zuurgraad hebben. Zulke frisse wijnen passen geweldig bij het aperitief – zeker als je daarvoor naar de Loja de Peixe gaat, de Portugese viswinkel. Hij combineert uitstekend met zuidelijke vissoorten zoals anjovis, sardines, makreel en stokvis. Leg die op de barbecue of op de grillpan en je hebt een match made in heaven.

VERKRIJGBAAR BIJ O.A. BENSFAVOURITES.NL VOOR VERKOOPPUNTEN EN INFORMATIE OVER HET WIJNHUIS: THUISGENIETENMETWIJN.NL/WIJNHUIS/ESPORAO

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam