Domaine de malavieille ‘Roc & Lune’ Saint-Saturnin 2019

Domaine de malavieille ‘Roc & Lune’ Saint-Saturnin 2019

Voor Carignan geldt: hoe ouder de wijnrank, des te diepzinniger de wijn. Met meer dan 100 jaar oude ranken geven we een grootse inkijk in de magie van Carignan.

Domaine de Malavieille

Of we de familie Germain in Meursault de groeten willen doen. Eric Supply, wijnmaker van Domaine de Malavieille, zwaait ons na ons eerste bezoek in 2008 hartelijk uit. Tien jaar werkte hij in Meursault bij Jean-Marc Roulot in de kelder en wijngaard. Volgens hem is Germain een van de allerbeste boeren van het dorp. We hebben gelijk een streepje voor als we vertellen er al 20 jaar kind aan huis te zijn. Het wijngoed Malavieille is een typisch Zuid-Frans landgoed, gelegen op basaltachtig terrein dat Les Terrasses du Larzac wordt genoemd. Het maakt zich sinds 2000 sterk voor de labels Agriculture Biologique AB en Demeter voor biologisch-dynamische landbouw, en produceert wijnen met karakter die in harmonie zijn met de landbouw van de levenden. In 2003 is de certificering voor het AB-logo verkregen door het Véritas Instituut. In 2005 werd ook het Demeter International-certificaat behaald en vermeld op het etiket van de wijnen van Domaine Malavieille. Ook in de Languedoc schoolde Eric zich niet bij de minsten: Olivier Jullien en Prieuré de Saint Jean de Bébian. Een pure vakman dus, die nu de vruchten van de biodynamisch onderhouden tuin van Mireille Bertrand mag vinifiëren. Deze dappere dame legt haar hele ziel en zaligheid in het laten floreren van het aloude familiedomein De Malavieille, niet ver van het Lac du Salagou.

 

Roc et Lune is een fluwelen wijn om bij weg te zwijmelen. En toch heeft hij ook pit, door het accent van zwarte olijf in de smaak. Provençaalse kruiden dwarrelen er rond op het ritme van het pruimen- en bramenfruit. De opwekkende klank van cacao in de nasmaak maakt dat je bij deze charmeur nooit in slaap zult sukkelen.

 

Smaakomschrijving

De geur is als een sluier van velours. Kersenrood van kleur, doorweven van pruimen en Provençaalse kruiden. Het is zowel charmant als eigenzinnig. De smaak is minstens net zo velours als dat de geur doet vermoeden, met een levendige zachte vulling. Bramen en pruimenfruit tezamen met de donkerte van zwarte olijven. Het fijne cacao toetsje in de nasmaak breekt de warme gloed en schoont de mond. Het is een wijn met een rijke aanwezigheid zonder beladen te worden.

 

Toepassing

Schenk de wijn het liefst in een groot Bordeaux type glas. Schenk deze vooral niet te warm, 15/16°C is prima, zo blijft de wijn veerkrachtig en energiek. Een karaf of van te voren openen is niet nodig, laat de wijn maar opbloeien in het glas. Heb je nog geen moment in het vooruitzicht waarop je deze wilt drinken. Geen probleem, hij kan gerust nog een jaartje in de kelder verder rijpen.

 

Wijn-spijs

Het is een wijn voor vele momenten. Het is een perfecte begeleider van een klassiek gerecht als Confit de Canard. Maar schikt zich ook met gemak naar een gerecht van roergebakken rundvlees met zwarte bonen in oestersaus. En heb je geen zin om te koken, dan breek je wat brokken pure chocolade af en drink je de wijn als heerlijk ‘after diner’ glas.

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem contact op met Vinoblesse Wijnen.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.