BODEGAS MONTECILLO CRIANZA 2019

BODEGAS MONTECILLO CRIANZA 2019

BODEGAS MONTECILLO CRIANZA 2019

Als je het over een goede Spaanse rode wijn hebt, gaat het meestal over eentje uit Rioja. Een beetje wijnliefhebber weet namelijk dat dit een van de meest klassieke wijngebieden uit Spanje is. Ze maken er prachtige wijnen van dé sterdruif uit de streek, de tempranillo. Maar de ene Rioja is de andere Rioja niet, en dat heeft alles te maken waar de druiven precies vandaan komen.

De druiven voor deze wijn groeiden namelijk in Rioja Alta, het hoogstgelegen gebied vergeleken met de twee andere subgebieden, te weten Rioja Oriental en Rioja Alavesa. De bodems hebben hier meer kalkrijke klei en ijzer dan het naburige Alavesa-gebied. Daarom zijn de wijnen hiervandaan net iets krachtiger met meer body. Het is dus geen wonder dat deze wijn drie sterren kreeg in onze Koopgids.

Trek hem snel open en combineer deze Crianza – uit 2019, een van de mooiste Spaanse wijnjaren – met tapas. Maar let op: serveer hem niet te warm, hij is op zijn best op 16 graden. Dan komen de aroma’s van rijpe kers en pruim in combinatie met de aangename zuren optimaal tot hun recht.

Zeker als je hem van tevoren wat lucht geeft en hem schenkt uit een karaf. Je wordt dan beloond met een heel gamma aan smaken zoals toffee, karamel en vanille..

Check WINELIFE.NL voor het recept.

Voor verkoopadressen: Mail naar de Monnik Dranken voor een locatie in de buurt

 

nl_NLNederlands