ALVI’S DRIFT 221 Special Cuvée. Zuid-Afrika

ALVI’S DRIFT 221 Special Cuvée. Zuid-Afrika

ALVI’S DRIFT 221 Special Cuvée. Zuid-Afrika

Alvi is een afkorting voor Albertus Viljoen, de officiële voornaam van de eigenaar van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Alvi’s Drift in Worcester, maar zijn vrienden noemen hem Alvi. De Alvi van vandaag is de derde generatie, maar het begon met de eerste Alvi in 1928. Albertus Viljoen van de Merwe was herenboer in Worcester op zo’n twee uur rijden van Kaapstad. Omdat zijn landgoed Alfalfa aan beide zijden van de Breede Rivier ligt, bouwde hij in 1928 een drift (Afrikaans voor brug) om gemakkelijker toegang tot beide stukken grond te krijgen. In de volksmond werd deze waterovergang al snel ‘Alvi’s Drift’ genoemd. Alvi van der Merwe hanteert deze naam nu als eerbetoon aan zijn grootvader.

In totaal worden er in de Alvi’s Drift wijngaarden 19 druivenrassen verbouwd. De wijngaarden liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in het district Worcester. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.

Alleen de beste druiven worden met de hand geselecteerd en geplukt in de vroege ochtend om ervoor te zorgen dat de druiven koel en in perfecte trossen aangeleverd worden in de wijnkelder. De druiven worden ontsteeld en elk druivenras wordt apart gevinifieerd. In totaal zijn er 7 druivenrassen verwerkt in deze wijn. Afhankelijk van het druivenras rijpt een deel van de jonge wijn op vaten van Frans en Amerikaans eikenhout. De rest rijpt in roestvrijstalen tanks. Door deze wijnen te blenden, ontstaat er een harmonieuze combinatie van complexiteit en fris fruit. Deze Special Cuvée heeft aroma’s van rijp fruit, pruimen, kersen, zoethout en kruiden die boven komen tijdens het walsen in het glas. Het fruit en zijdezachte tannines zijn mooi met elkaar verweven en perfect in balans.

SMAAKPROFIEL

Aroma’s van rijp fruit, pruimen, kersen, zoethout en kruiden. De wijn heeft een perfecte balans tussen fruit en zijdezachte tannines. De afdronk is lang en fruitig.

SERVEERSUGGESTIES

Boeuf bouguignon en beef Wellington zijn een goede combinatie.

DRUIVEN

Shiraz, Cabernet sauvignon, Pinotage, Grenache, Petit Verdot en Durif.

ALCOHOLPERCENTAGE

14%

 

Meer informatie op MONNIK-DRANKEN.NL

nl_NLNederlands