2020 E.&J. Gallo ‘Dark Horse’ Chardonnay, Californië

2020 E.&J. Gallo ‘Dark Horse’ Chardonnay, Californië

2020 E.&J. Gallo ‘Dark Horse’ Chardonnay, Californië

Dark Horse is één van de wijnen van E. & J. Gallo. Gallo is een familiebedrijf dat al lange tijd leider is in de wijnindustrie. De verschillende wijngaarden zijn allemaal gevestigd in Californië en Washington.

Dark horse is een prachtig wijnhuis gevestigd in de staat Californië. Beth Liston (eigenaresse en oprichter) rijdt regelmatig met haar zwarte paard door de wijngaarden om het rijpingsproces van de druiven goed in de gaten te kunnen houden, vandaar de naam van het wijnhuis. De visie van het wijnbedrijf is om elegante, maar krachtige wijnen te produceren en hiervoor alleen de allerbeste druiven te gebruiken.

 

 

De druiven voor de Dark Horse Chardonnay zijn geoogst bij optimale rijpheid en met veel aandacht geselecteerd door wijnmaakster Beth Liston.

Smaakomschrijving

Een geur van rijpe appels en perenfruit, wat prettig ingetogen in de neus met een geroosterd randje. Waar al snel een Californische Chardonnay wordt gezien als een dikke vette wijn. Is dit een verrassend elegante wijn. Het is zeker rand en filmend in de mond, maar is levendig genoeg om er verteerbaar mee te blijven. Het zijn de bitters van geroosterde hazelnoten die de vettigheid doen oplossen en de ruimte geven aan het fruit om terug te keren in de afdronk.

Toepassing

Essentieel bij deze wijn is het niet te warm serveren van de wijn. Schenk deze op koelkast temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de rijkdom van de wijn, niet de overhand neemt. Gebruik natuurlijk wel een lekker groot Bourgogne glas. Het is niet een wijn om op te leggen, het is nu genieten!!

Wijn-spijs

Het is echt een allrounder, of het nu lekker bij de borrel is of een ‘late night’ drankje. Het gaat geweldig met Noordzee vis of kalfsvlees. En of je nu van Hollandse pot houdt of de Aziatische keuken, dan gaat deze wijn met alle winden mee. Een wijn die bijna alles kan!

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem dan contact op met Walraven Sax.

 

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.