2020 Bodegas Carrau Tannat, Uruguay

2020 Bodegas Carrau Tannat, Uruguay

2020 Bodegas Carrau Tannat, Uruguay

Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie. De familie Carrau begon meer dan 265 jaar geleden met het maken van wijn in Spanje. Zij exporteerden hun wijn in de 18e eeuw van Barcelona naar Zuid-Amerika. De economische depressie in de jaren 30 van de twintigste eeuw deed Juan Carrau besluiten zich te vestigen in Montevideo, Uruguay. Juan Carrau, oenoloog van beroep, begon bij aankomst in Uruguay direct met het aanplanten van wijngaarden. Hij was de eerste die de druivensoorten nebbiolo en tannat aanplantte in de regio Las Violetas, ten noorden van Montevideo.

Momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl Javiers dochter, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing.

Tannat, dé druif van Uruguay heeft vaak veel tannines. Bij deze wijn zijn de tannines al wat zachter door de rijping op nieuw Frans eikenhout voor 12 maanden. De wijn is diep donkerrood van kleur met tonen van ceder en viooltjes in de neus. De wijn heeft een mooie balans tussen de tannines, een zekere kruidigheid en rijp fruit als pruimen en zwarte bessen.

Smaakomschrijving

De diep donkere wijn heeft een geur die overeen komt met zijn voorkomen. De geur geeft bramen en zwarte bessen fruit, omgeven door cederhout en kamperfoelie. De wijn is verrassend sappig en beschikt over een opwekkend karakter. Het zwarte bessenfruit wordt bijgestaan door een draai zwarte peper en een blaadje laurier. De tannines zijn mild en kruidig, welke voor een fris eindschot zorgen. Een wijn met een donker voorkomen die plezier en spel geeft!

Toepassing

De wijn is zo goed uitgevoerd dat het zeker niet nodig is om deze eerst nog op te leggen. Het houd het rustig nog een jaartje vol in de kelder. Alleen hoef je niet te wachten op een wijn die al zo in balans is. Schenk de wijn gerust op 15 graden en geniet van al het spel wat het te bieden heeft. Gebruik het liefst een Bordeauxglas dan krijgt de wijn voldoende lucht in het glas en daarmee wordt het decanteren ook meteen overbodig.

Wijn-spijs

Dit is echt een exoot die de Hollandse pot weet te begrijpen. Van een stoofschotel, de Hachee tot een stamppot met een gebraden worst, deze tankt vind het allemaal prima. Maar ook pulled porc of geroosterd vlees gaan geweldig met deze wijn.

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem dan contact op met De Monnik-Dranken

nl_NLNederlands