2019 Pareto’s Estate Zinfandel, Californië

2019 Pareto’s Estate Zinfandel, Californië

2019 Pareto’s Estate Zinfandel, Californië

Pareto’s Estate wordt geproduceerd door Scheid Family Wines. In 1972 plantte Al Scheid voor het eerst wijngaarden in, het toen nog onbenutte en onbekende, Monterey County. Wat begon als een druiventeeltbedrijf dat 100% van zijn productie aan andere wijnmakerijen verkocht is tegenwoordig uitgegroeid tot een absolute “premium player in the winefield!”

Tegenwoordig bezit men 12 duurzaam verbouwde wijngaarden met een grote diversiteit aan terroir. In totaal een 1691 hectares in eigendom en verdeeld over 4 verschillende AVA’s (American Viticultural Area), beplant met 39 verschillende druivenrassen. Men is 100% duurzaam werkend. Gecombineerd met een “dreamteam” aan medewerkers en een “state-of-the-art” kelder levert men een brede portfolio van wijnen die eerlijk, individualistisch, elegant en vooral heerlijk is. Sinds 1995 onderscheiden met meer dan 300 beoordelingen van boven de 90 punten en vele gouden medailles in internationale wijnproeverijen.

De regio Monterey, goedgekeurd als officiële AVA in 1984, is een van de toonaangevende bastions van wijnbouw met zijn kenmerkende koele klimaat en de thuisbasis van de meest geweldige en gewilde Pinot Noirs en Chardonnays in Californië. Met de kille Monterey Bay op de top van de vallei en twee bergketens aan weerszijden, wordt de Monterey AVA gekenmerkt door ochtendmist, sterke wind, koele temperaturen en overvloedige zonneschijn in de middag.

 

Deze Californische Zinfandel is echt voor iedereen gemaakt. Een pleaser eerste klas. They all just love it!

 

Smaakomschrijving

Er zijn maar weinig druivenrassen zo bedwelmend als Zinfandel. Het is meteen zo herkenbaar. Ook in deze wijn zien we het heldere cassis fruit verweven met zoethout, drop en cacao. De rijkdom van de druif geeft een heerlijk zachte textuur, waarin de tannines volledig zijn versmolten. De wijn is gul en charmant. Maar het is meer dan dat, de wijn heeft ook pit. Daar waar de wijn, halverwege de mond te rijk lijkt te worden voor zijn veerkracht komt er iets vurigs los in de wijn, als een rode peper. Het geeft de wijn een heerlijke prikkel en houd de drinker ook bij de les. een sappige en nog altijd zachte nasmaak maken dat je er geen genoeg van zult krijgen.

Toepassing

Hetgeen om voor te waken bij deze wijn, is dat de rijkdom het niet moet winnen van de energie. Dat de balans in stand blijft. Het maakt de wijn nu juist zo enorm doordrinkbaar. Zorg dat de temperatuur niet te hoog is of wordt. Schenk in op 13 graden en dan drink je hem al snel op 15 graden, dat is ideaal. Gebruik grote bordeaux glazen dan hoef je de wijn ook geen lucht te geven in een karaf. De wijn is vanaf de eerste slok immers al in topvorm. Bewaren zou ik deze niet, nu genieten vooral wel!!

Wijn-spijs

Bij een wijn als deze, met zijn zwoele stijl, heb je eigenlijk geen gerecht nodig. Wat biltong of pure chocola is eigenlijk al voldoende. Maar ga je er toch bij koken, denk dan vooral aan stoofvlees of niet rood vlees bereidingen. Denk aan confit de canard, aan pulled porc of een Indiaas stoofgerecht met veel specerijen. Bij de borrelplank zou vooral Cecina de Leon geweldig zijn, gerookte runderham.

Contact

Wil je meer van deze wijn, neem dan contact op met Delta Wines.

 

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.