Wijncijfers

Wijncijfers

Wijn is leuk, cijfers zijn leuk, dus wijn gerelateerde cijfers zijn het toppunt van leuk. De nieuwe rubriek Wijncijfers geeft statistieken waar iedere analytische wijnliefhebber van zal smullen.
Tekst en beeld: Fela de Wit

Volg je ons op Instagram én bekijk je onze stories, dan heb je het vast wel gemerkt: de poll. De poll is nieuw, levert cijfers op die zowel leuk als nutteloos zijn, en tovert bovenal een grote lach op je gezicht.

Omdat het zo’n succes is op Instagram, hebben we besloten het wat groter aan te pakken. Met de enquête onderaan dit artikel hopen we inzicht te krijgen in de verschillen tussen de pro’s, de fanatieke wijnnerds, de enthousiaste liefhebbers en de nieuwsgierige noobs. Wil je meedoen met deze enquête, dan is het handig om jezelf eerst te classificeren in één van deze categorieën. We leggen het verschil je hier uit.

Pro

Ben je sommelier, vinoloog of heb je een ander wijngerelateerd beroep? Dan ben je een pro. Je hebt een wijnopleiding gevolgd en hebt van je passie je beroep gemaakt. Jij weet (zo goed als) alles over wijn.

Fanatieke wijnnerd

Bij jou stroomt er nog net geen wijn door je aderen; wijn is je lust en je leven, maar niet je beroep. Al zou je met jouw kennis zó sommelier kunnen worden. Etiketten kennen geen geheimen meer voor jou en met die kennis weet je feilloos de beste wijnen te selecteren voor elk moment.

Enthousiaste liefhebber

Je bent dol op wijn, maar weet dat er mensen zijn met meer kennis hierover dan jij. Je vindt het vooral leuk hierover te lezen en hoopt met die kennis nog eens een leuke, nieuwe fles te scoren waar je anders aan voorbij was gelopen. Tegenwoordig ga je vaker naar de (wijn)slijterij voor een pareltje, omdat je de wijnen uit de supermarkt inmiddels wel kent. En als het even kan, dan pak je her en der nog eens een wijnproeverijtje mee.

Nieuwsgierige noob

Die ene (huis)wijn uit de supermarkt is sinds kort niet meer jouw favoriet. Je weet dat er méér is, maar weet niet precies waar te beginnen. Je volgt WINELIFE om je kennis bij te spijkeren. Decanteerkaraf, gewürztraminer en malolactische fermentatie zijn dingen waar je nog nooooit van hebt gehoord. Maar dat komt nog wel. Of niet. Of misschien. Dat zie je later nog wel.

De enquête

De enquête is opgemaakt in Google Forms en vraagt om je emailadres. Geen zorgen, we spammen je niet. Het emailadres gebruikt Google om ervoor te zorgen dat niemand de enquête twee keer invult. Zo blijven de cijfers betrouwbaar.

De uitslag van de enquête delen we via onze nieuwsbrief. Onze nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks op zondag om 18.00. Je kunt je hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

De enquête duurt minder dan een minuut. Start de enquête.
Meedoen kan tot en met woensdag 17 juli 2024. De uitslag zullen we delen via de nieuwsbrief van zondag 21 juli 2024.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands