Wine region La Geria | Lanzarote

Wine region La Geria | Lanzarote

De Canarische Eilanden vormen een van de meest interessante Spaanse wijngebieden. Dat komt natuurlijk door het vulkanische terroir. Op onvruchtbare grond moeten druivenstokken des te harder werken. De wijnen van de bodem van versteende lava en as smaken hier niet alleen naar fruit, maar hebben ook aardse, minerale aroma’s en mooie zuren. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Wine region La Geria | Lanzarote

Maar ook bijzonder is dat de in de 19e eeuw in Europa heersende en verwoestende druifluis, oftewel de Phylloxera vastatrix, hier nooit is terechtgekomen om de wijnstokken aan te tasten. Ze hebben op de eilanden dus geen Amerikaanse onderstokken nodig om de druivenstokken op aan te planten, wat elders wel het geval is.

Op Tenerife zijn veel interessante wijnprojecten te vinden, maar de allerlekkerste wijn – van malvasia-druiven – en het allermooiste plaatje biedt Lanzarote. Het maanlandschap, de witte dorpjes en bodega’s, de bijzondere wijngaarden tegen de hellingen van de vulkaan.

Eerst wordt een geria, een kuil uitgegraven van enkele meters diepte en daarin wordt de wijnrank geplant. Eromheen bouwen de wijnboeren in een halvemaanvorm muurtjes van lavastenen, als bescherming tegen de wind. De rijen van holtes lijken vanuit de lucht wel een knikkerbaan! Unesco riep het geheel uit tot beschermd natuurgebied.

 

Meer over de Canarische Eilanden lees je in de nieuwste WINELIFE editie 77. Deze bestel je here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on Instagram, Facebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.