Time for bubbles?

Time for bubbles?

Borrelpraat: in every edition of Winelife Magazine, we have an item Borrelpraat, featuring the wine news you wouldn't want to miss. - TEXT EDITORS | IMAGE PEXELS.COM

Time for bubbles?

De coronacrisis doet niks af aan de medailleregen die op goede wijnen neervalt. En die is niet seizoensgebonden, maar gaat het hele jaar door. Uit het Franse Allemant, een gemeente met nog geen tweehonderd inwoners maar wel met twee champagnehuizen, kregen we een trots berichtje van Bernard Remy en zijn zoon Rudy dat ze twee gouden plakken hebben gekregen bij de Prague Wine Trophy. Dat is leuk om te melden, omdat bubbels naast hun traditionele aanwezigheid tijdens de feestdagen de laatste jaren ook steeds meer in de belangstelling staan als frisse zomerdrank – champagne, maar ook cava en prosecco.

Dus rep je naar de slijterij, die als ‘noodzakelijke winkel’ tijdens de lockdown open is gebleven, en zoek de winnende wijnen op of bestel ze online. De Bernard Remy Carte Blanche is een blend met pinot noir met een zachte mousse die ruikt naar limoen, honing en citroen, waar in je mond nog eens frisse munt en het romige van brioche bij komen. De Grand Cru komt van Bernard en Rudy’s wijngaard in Le Mesnil-sur Oger en heeft 5 jaar gerijpt, wat zorgt voor een smaakexplosie in je mond. Met onder andere citrusaroma’s past deze wijn perfect bij zomerse zalmhapjes. BERNARD REMY BRUT CARTE BLANCHE ROBBERSENVANDENHOOGEN.NL | € 31,75

(…)

 

This article is from WINELIFE issue 70. Want to read more wine news? Then order here The latest WINELIFE issue 75.

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)
Wine and food event in the heart of Amsterdam