Risotto with crayfish

Risotto with crayfish

Deze risotto is rijk en romig. De subtiele smaak van de rivierkreeftjes – je kunt ook kiezen voor verse krab – proef je op de achtergrond. Voeg eventueel extra groene asperges toe voor kleur en smaak. Chardonnay en risotto zijn sowieso goede maatjes, kies hier voor een rijkere Chablis of een Meursault. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Risotto with crayfish

Preparation 35 minutes

What you need (4 people)

  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 bananensjalot of 2 gewone sjalotten, geschild en fijngesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 150 g  groene aspergetips, gehalveerd
  • 1 l visbouillon
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte vermout (extra dry) of witte wijn
  • 150 g rivierkreeftjes (of verse krab)
  • 60 g mascarpone
  • 2 tl gehakte dragon
  • fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
  • 25 g roomboter
  • sea salt and freshly ground black pepper
  • extra vierge olijfolie

This is how you make it

Verhit de boter met de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Doe de sjalot en bleekselderij erbij en fruit ze 6 à 7 minuten tot ze zacht maar niet bruin zijn. Breng intussen een pan met water aan de kook. Blancheer de asperges circa 1 minuut, schep ze uit het water en zet ze apart. Breng de visbouillon aan de kook en houd dit warm op laag vuur.

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Doe de risottorijst in de pan. Roer door totdat alle rijst bedekt is met olie. Schenk de vermout erbij, kook tot alle vocht verdampt is. Schep dan lepel voor lepel de hete visbouillon erbij. Blijf roeren tot de bouillon helemaal is opgenomen voordat je de volgende lepel toevoegt.

Als bijna alle vocht is toegevoegd en de rijst bijna gaar is, roer je de rivierkreeftjes, mascarpone, dragon en boter erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Roer nog 1 minuut door, totdat de rivierkreeftjes ook goed warm zijn.

Haal de pan van het vuur en dek circa 2 minuten af met een deksel of een stuk bakpapier. Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden of kommen en bestrooi met citroenrasp en zwarte peper, en besprenkel met wat olijfolie.

DearMore recipes?

This recipe is from: EVERYDAY FOOD: COOKING WITH COMMON SENSE 2 JEROEN MEUS | MANTEAU | ISBN: 9789022334232 | € 24.99

 

 

 

 

You can read more recipes in WINELIFE Magazine 79. Order individual issues here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.