Jewel from the 18th century

Jewel from the 18th century

Torens, tegelvloeren en balkenplafonds: als je van wonen in Franse stijl houdt, is dit chateau het summum. Maar niks geen rommeligheid of Franse slag: het historische kasteel is volledig gerenoveerd naar moderne standaarden en de omgeving is netjes aangeharkt. Het kan van jou zijn als je Nederland gedag wilt zeggen en je vestigen in de beroemdste Franse wijnstreek Bordeaux om wijn te maken. Of als je wilt investeren in stenen. – TEKST + BEELD REDACTIE

Jewel from the 18th century

Wat: Château met 15 hectare wijngaard

Waar: AOC Bordeaux, wijngaard Entre-Deux-Mers

Hoeveel: € 5.470.000

Grote biologische wijngaard

De totale oppervlakte van het landgoed is 18 hectare en er is een eigen bos om door te wandelen en een privé meertje. Maar waar het om te doen is, is de 15 hectare AOC Bordeaux-wijnstokken. Ze staan op een enkel perceel dat biologisch wordt verbouwd. Met op 12,5 hectare de voor deze streek typische rode druivensoorten: merlot (84 procent) en cabernet-sauvignon (16 procent). De witte rassen, op ongeveer 2 hectare, zijn sauvignon gris (40 procent), sauvignon blanc (25 procent) en sémillon (35 procent). De plantdichtheid is 3.300 planten per hectare.

In WINELIFE zijn we altijd enthousiast als Franse boeren overstappen op biologische landbouw. Wijnbouw is namelijk zeer belastend voor het milieu door het gebruik van allerlei bestrijdingsmiddelen.

Klassieke druiven, klassieke wijn

Van klassieke druivensoorten maak je in Bordeaux natuurlijk klassieke wijn die rijpt in eikenhouten vaten. De wijnbereidingsapparatuur die bij de koop is inbegrepen is modern met thermoregulatie. De capaciteit van de wijnmakerij is 770 hectoliter, met thermo gereguleerde roestvrijstalen tanks.

(…)

 

Benieuwd naar dit juweel? Je vindt meer informatie in het nieuwste WINELIFE Magazine, editie #77. Deze bestel je here. 

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.