The finest accessories for every wine moment

The finest accessories for every wine moment

WINELIFE travels the world in search of the finest accessories to make every wine moment a little celebration. - TEXT EDITORS + IMAGE PEXELS.COM

Op krukken

Deze kruk om je wijn te drinken is gemaakt van gerecyclede wijnvaten uit de Loire. Het gebruikte hout is prachtig, want om de tonnen waterdicht te maken worden de beste delen van oude eiken gekliefd. Van klein krukje tot barkruk, iedere hoogte heeft zijn charme. Wist je dat jaarlijks in Frankrijk wel 500.000 vaten worden gemaakt en verkocht? Omdat het subtiele smaken geeft
aan de wijn is Frans eikenhout nog steeds het meest geliefd bij wijnmakers wereldwijd.
WIJNKRUK LOIRE | BARRELATELIER.NL | VANAF € 279

Juwelendoosje voor oenologen

Een wijnliefhebber weet dat hoe je een fles opent net zo belangrijk kan zijn als de wijn zelf. Deze ergonomisch ontworpen kurkentrekker heeft een comfortabele greep en geïntegreerde foliesnijder. Als een pro verwijder je in een soepele beweging de kurk. Natuurlijk is dit chique item handgemaakt en verpakt in een luxe gegraveerd rood houten kistje.
OENO MOTION TRÉSOR VAN RVS MET WALNOOTHOUT ATELIERDUVIN.COM | € 230

Bodegastijl

In Spanje stonden ze deze zomer in restaurants en bodega’s weer naast ons bord, de simpele lage glazen gevuld met wijn. Waar blijven in Nederland de versies zonder steel en voet? Dit kristallen glas van Riedel is eigenlijk ook bedoeld voor water, maar de glasfabrikant zegt zelf er gewoon wijn in te schenken. Walsen is er niet bij, maar die Spaanse Verdejo smaakt alsnog geweldig!
RIEDEL O WINE TUMBLER WATER | RIEDEL.COM | SET VAN 2 € 19,90

[…]

Benieuwd naar de foto’s en meer toebehoren voor elk wijnmoment? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 73. Deze bestel je here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on Instagram, Facebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.