Dit recept heb ik zo’n 25 jaar geleden voor de Volkskrant gemaakt, waar ik toen een tijdlang wekelijks een aandeel had in de receptenrubriek. Ik ben een groot liefhebber van eendenborst en heb altijd de neiging om het heel klassiek te bereiden, maar zo met een Aziatisch tintje vind ik het ook heerlijk. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: JONAH FREUD | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN | WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN
Asia: marinated duck breast from the wok
What you need (4 people)
MARINADE
- 2 el oestersaus
- 1 el zoete ketjap
- 1 tl sesamolie
- 1 tl maizena
- 1 el mirin
GERECHT
- 400 g eendenborst, in kleine stukjes
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes
- 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 100 g peultjes
- 3 el zonnebloemolie
- 250 g eiermie
- ½ bos koriander (alleen de blaadjes)
This is how you make it
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Verdeel de marinade over de eendenborst en laat minimaal 15 minuten marineren. Zet de wok op hoog vuur en verwarm de olie erin tot deze heel heet is. Doe eerst de lente-uitjes, knoflook en peper in de wok en bak dit enkele minuten. Voeg vervolgens de blokjes eendenborst toe en laat ze even flink bakken. Roer er dan de paprika en peultjes door en laat alles zo’n 5 minuten op hoog vuur bakken onder voortdurend roeren. Vooral de paprika en de peultjes moeten knapperig blijven. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze apart. Strooi vlak voor het opdienen een handvol koriander over de eend.
More recipes?
This recipe is from: MEMMISJ, THE JEWISH WORLD CUISINE ACCORDING TO JONAH FREUD | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048861804 | € 35
You can read more recipes in WINELIFE Magazine 79. Order individual issues here!
Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!
Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on Instagram, Facebook and sign up for our fortnightly newsletter.