South Africa's best for 2022

South Africa's best for 2022

De nieuwe Platter’s Wine Guide is net verschenen. Hoog in de ranking zagen we enkele bekenden uit de afgelopen nummers van WINELIFE! – TEKST REDACTIE | BEELD PXHERE.COM

Platter’s Wine Guide

Platter’s is dé wijngids voor Zuid-Afrikaanse wijnen. Er staan beschrijvingen in van meer dan 900 producenten en vele beoordelingen van wijn, wijnhuizen en wijngaarden van de Kaap. Bij de vijfsterrenwijnen van 2022 is Creation Wines uit de wijnregio Hemel-en-Aarde 4 keer vertegenwoordigd, 2 keer met een Chardonnay en 2 keer met een Pinot Noir. Momento Wines won in de categorie witte blends met de Chenin Blanc-Verdelho 2020 en ook de Grenache Noir uit 2019 kreeg de hoogste score van vijf sterren. Niet zo vreemd, want oprichter en wijnmaker Marelise Niemann kreeg een fascinatie voor de grenache-druif toen ze in de Priorat-regio in Spanje zag hoe van oude wijnstokken een frisse en levendige stijl wijn werd gemaakt. Dit wilde zij ook realiseren.

(…)

Winery of the Year

Een hoogtepunt van elke nieuwe editie zijn de Winery of the Year Awards. De Newcomer Winery of the Year wordt uitgereikt aan de producent die dit jaar debuteert in Platter’s en de hoogste scores behaalt. De welverdiende winnaar van deze onderscheiding is Jolette Steyns The Vineyard Party. Het is een nieuw project met kleine partijen van verfijnde Sémillon-wijnen van de gerespecteerde oenoloog Jolette Steyn, die als wijnmaker eerder bij prominente Zuid-Afrikaanse wijnbedrijven werkte. De Top Performing Winery of the Year gaat naar de wijnmakerij die de meeste vijf sterren behaalt na de jaarlijkse eindproeverij. Dit jaar is de waardige ontvanger Sadie Family Wines – voor de 3e keer!

(…)

 

Wil je meer over de nieuwe Platter’s Wine Guide lezen?  Bestel dan here The latest WINELIFE Magazine issue 75.

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE Magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.