Cava for Easter

Cava for Easter

De paasbrunch kennen we uit Duitsland, waar we vroeger jaarlijks de flessen sekt ontkurkten bij wijnvrienden in de tuin om vervolgens chocolade-eieren te zoeken. Inmiddels is de paasbrunch ook hier een hit en natuurlijk bubbelt het tijdens dit feest van het nieuwe leven. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Cava for Easter

Vanaf 11 uur ’s morgens ontkurk je schaamteloos de flessen champagne, of een alternatief dat volgens de traditional method wordt gemaakt maar niet uit de streek Champagne komt. Crémant bijvoorbeeld, of cava.

Other drinks talk in WINELIFE 75:

Van eigen bodem

‘Ie könt de leefde preuven in het glas’ is een quote van Herman Finkers op de website van Wijngaard Hof van Twente. Opgericht door Roelof en Ilse Visscher op 1 januari 2000 en sindsdien maken zij met veel liefde hun Twentewijnen van eigen druiven uit Bentelo. Inmiddels is het een echt familiebedrijf geworden met zoon Mart als mede-eigenaar. Twee wijnen wonnen in november een International PIWI Wine Award. Wat is Piwi ook alweer? Pilzwiederstandsfähig, oftewel schimmeltolerant. De afkorting is een alternatief voor de term hybride druivensoort. Het gaat om nieuwe kruisingen van rassen die schimmeltolerant zijn zodat de regen de oogst niet verpest. De proevers bij de PIWI Wine Award 2021 beloonden de Twentewijn Regent Barrique Reserve 2018 met goud en de Solaris 2020 met zilver.

(...)

 

Want to read more wine news? Then order here The latest WINELIFE issue 75.

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

 

en_GBEnglish (UK)
Wine and food event in the heart of Amsterdam