27 PINK BUBBLES FOR DANCE PARTIES AND GLAMOROUS DINNERS

27 PINK BUBBLES FOR DANCE PARTIES AND GLAMOROUS DINNERS

Roze is in de mode. Zeker als het om drankjes gaat. Dat geldt ook voor mousserende rosé. Zowel bij champagne, cava, sekt of crémant: bruisende rosé is momenteel ‘IT’. Reden dus om die op de WineLife-proeftafel te zetten. Samen met importeur Paul Frankhuizen selecteerde Rijst uit de 61 inzendingen de 27 mooiste. Tekst Magda van der Rijst

Mode of niet, wij hielden altijd al van roze bubbels. De echt lekkere dan vanzelf. Het verschil met een mousserende witte wijn zit ‘m natuurlijk niet alleen in de kleur. Een serieuze mousserende rosé, gemaakt volgens de méthode traditionnelle, heeft in vergelijking met zijn witte collega meer aroma’s van rood fruit en een iets stevigere bite. Dat komt door de toegevoegde rode wijn of doordat de wijn met een saignée-rosé is gemaakt.

Approach & Criteria
Uiteraard zijn er eindeloos veel verschillen tussen de roze bubbels. Hun kleur, geur, smaak en stijl hangen af van de herkomst, de gebruikte druivenrassen, de wijnmaker en de kwaliteit. Dat hebben we gemerkt tijdens de proeverij. Wijnen vanuit de hele wereld werden ingevlogen, maar het merendeel kwam uit Europa. Champagne was het ruimst vertegenwoordigd. Daarnaast proefden we een groot aantal crémants en cava’s, wat Italianen en verder enkele wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Australië en Zuid-Afrika.

Lees het hele verhaal in #WINELIFE#56

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to Winelife magazine now!

en_GBEnglish (UK)