Deluge in Pinot paradise... help the Ahr!

Deluge in Pinot paradise... help the Ahr!

Pinot Blanc siert de cover van de nieuwe WINELIFE. Maar wist je dat de door natuurgeweld getroffen Duitse wijnregio de Ahr bekend staat als het ‘Pinot-paradijs’? Spätburgunder (pinot noir) en Frühburgunder (pinot madeleine) zijn de specialiteiten van het schitterende Ahrdal, dat op maar 3 uur rijden van Nederland ligt.
– Tekst Karin Leeuwenhoek | Foto © Deutsches Weininstitut (DWI)

Overstromingen

Toen medio juli Zuid-Limburg en België zwaar getroffen werden door extreme regenval en overstromingen, is het Ahrdal nog vele malen harder geraakt. De gelijknamige rivier de Ahr trad buiten haar oevers en in een apocalyptische zondvloed vonden bijna 150 Duitsers de dood.

Ongekende ramp

Ontelbare kelders van wijnhuizen – die over het algemeen langs de rivier staan – stroomden onder water. Waarschijnlijk ken je de beelden van ontredderde mensen die in één klap alles kwijt zijn geraakt en van wijnvaten die kilometers verderop terechtkwamen, meegevoerd door de modderstromen. Een ramp van ongekende proporties.

Benefietproeverij

Om noodhulp te kunnen bieden aan de Ahr en haar getroffen producenten zijn er diverse acties op touw gezet. Een daarvan is een benefietproeverij van vele prachtige Ahrwijnen die aanstaande maandag 23 augustus in Amsterdam-Noord plaatsvindt. Hiervoor sloegen het Duitse Wijninstituut en tijdschrift Perswijn de handen ineen met vele importeurs.

Ook vindt er tussen 23 augustus en 6 september een wijnveiling plaats van Perswijn in samenwerking met Winefield’s Auctioneers, die eveneens alles gratis faciliteren.

Help jij ook mee?

Help de Ahr en haar wijnmakers. Bestel kaarten (à €60) voor de proeverij op 23 augustus, doneer via een van de vele andere acties of koop deze Flutwein. Help mee aan de wederopbouw van de Ahr!

Maandag 23 augustus 2021

14:00-18:30 uur: benefietproeverij

14:00-16:00 uur: eerste tijdslot

16:30-18:30 uur: tweede tijdslot

Prijs: € 60

Locatie: Karakter Wijnimport, Grasweg 51, Amsterdam

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to Winelife Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow Winelife magazine on Instagram, Facebook and sign up for our fortnightly newsletter.

 

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.