Pappardelle with veal and mushrooms

Pappardelle with veal and mushrooms

Chardonnay heeft iets moois met paddenstoelen. Zeker als er een romige saus bijkomt, want het botertje in de wijn sluit daar top bij aan. Bovendien is deze wijn ook goede maatjes met kalfsvlees. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Pappardelle with veal and mushrooms

Preparation 30 minutes

What you need (4 people)

  • 25 g boter
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 400 g ongepaneerde kalfsschnitzel, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • versgemalen peper, zout
  • 100 ml white wine
  • 200 ml slagroom
  • 1 el grove mosterd
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 500 g (verse) pappardelle
  • 75 g rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas, grofgeraspt

This is how you make it

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de spekreepjes en stukjes kalfsvlees in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper. Schenk de wijn erbij en laat hem bijna verdampen. Voeg de slagroom, mosterd en Provençaalse kruiden toe en laat het gerecht op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.

Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep enkele lepels van het kookvocht bij het vlees. Giet de pasta af en schep hem door het vleesmengsel. Schep de rucola er losjes door en bestrooi met Parmezaanse kaas.

DearMore recipes?

This recipe is from: EVERYDAY FOOD: COOKING WITH COMMON SENSE 2 JEROEN MEUS | MANTEAU | ISBN: 9789022334232 | € 24.99

 

 

 

 

You can read more recipes in WINELIFE Magazine 79. Order individual issues here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.