Discover the power of Nebbiolo at dinner

Discover the power of Nebbiolo at dinner

Krachtpatser nebbiolo is dé druif uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte en dé basis voor koningswijn Barolo. Maar er zijn ook andere, toegankelijkere stijlen. Wat eet je daarbij? Jolande Vos van I Love Food & Wine zorgt voor de juiste recepten. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie

Nebbiolo is dikke vrienden met salie en wildzwijn. In deze stoofschotel tref je beide ingrediënten aan. Een match made in heaven! Dat kan haast niet misgaan tijdens je diner.

Preparation 30 minutes

Dit heb je nodig (5 personen)

  • 100 g spekblokjes
  • 2 tbsp olive oil
  • rode uien 2, in halve ringen
  • teentjes knoflook, 2 gehakt
  • 50 g zongedroogde tomaat, in stukjes
  • 500 g wildzwijnrugfilet, in reepjes van 1 cm
  • salt, freshly ground pepper
  • 2 el bloem
  • 100 ml droge sherry
  • slagroom 100 ml
  • ½ kippenbouillon-tablet
  • salie, 2 el fijngehakt
  • zwarte olijven 100 g (Taggia)

This is how you make it

Verhit de olie in een hapjespan. Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak op half hoog vuur circa 5 minuten mee. Bestrooi intussen de reepjes wildzwijn met zout en peper, haal ze door de bloem. Voeg toe aan het uienmengsel en bak circa 5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Schenk sherry, slagroom en 100 ml heet water in de pan. Voeg het bouillonblokje, salie en olijven toe en breng aan de kook. Blijven roeren tot er een gebonden dikke saus ontstaat. Laat alles nog circa 12 minuten pruttelen op laag vuur. Bestrooi met reepjes salieblad. Serveer met pasta en gebakken wortelgroenten met paddenstoelen en cranberry’s.

 

Curious about more recipes? You can read them in WINELIFE Magazine 74. Order individual issues here!

Don't want to miss a single edition? Subscribe then subscribe to WINELIFE Magazine now!

Want to stay up to date with the best articles? Follow WINELIFE magazine on InstagramFacebook and sign up for our fortnightly newsletter.

en_GBEnglish (UK)

Winelife preview copy

Discover everything about Winelife Magazine

By requesting the preview copy, you agree to commercial e-mail marketing.