Winter Rosé

Winter Rosé

Winter Rosé

Winter Rosé is niet alleen een nieuwe wijn, maar ook een heel nieuw concept. Omdat Winter Rosé nog niet bestaat, is het woord- en beeldmerk in de Europese Unie beschermd. Het voeren van de naam Winter Rosé op een etiket is uitsluitend voorbehouden aan wijnmakers die daarvoor toestemming hebben van het bedrijf Winter Rosé.

Waarom drinken we rosé doorgaans in de lente en de zomer? Het antwoord is simpeler dan je denkt. Het smaakprofiel van rosé past niet goed bij de herfst en de winter. Als je erover nadenkt kom je ongetwijfeld – net als vele anderen – uit op een geheel ander smaakprofiel. Misschien wel helemaal het tegenovergestelde van de rosé die je regelmatig drinkt. De eerste wijn met de naam Winter Rosé werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met wijnmaker Thomas Ludwig van Wijngut Gebr. Ludwig. De wijngaarden liggen aan de Moezel bij het plaatsje Thörnich. Het wijnhuis behoort tot de beste in Duitsland en heeft als eerste het recht gekregen de naam en het bijbehorende kwaliteitslogo te voeren.

Winter Rosé heeft de feestelijke kleur van een rode kerstbal. In het glas danst het licht omdat het gedeeltelijk wordt doorgelaten en in het glas reflecteert. Een glas Winter Rosé creëert daardoor een warme sfeer. De neus is expressief en kruidig met hints van confituren van rood fruit, in de mond is de rosé rond en gelaagd en goed in balans met de milde zuren. In de afdronk een klein bittertje.

De Winter Rosé-spijscombinaties worden nog onderzocht. Het zijn met name de chef-koks van de restaurants die zich hierop richten. Het blijkt tot nu toe dat de Winter Rosé heel goed past met winterse stamppotten die niet te zoet zijn. Denk hierbij aan stamppot andijvie (spekjes/pijnboompitjes/bal gehakt), stamppot boerenkool (met rookworst), stamppot veldsla en stamppot snijbonen. Gerechten waar wortel in zit zijn snel te zoet.

TASTING PROFILE

De elegante Medalla Real Reserva Chardonnay heeft een goudgele kleur. Met aroma’s van tropisch fruit en grapefruit, in combinatie met tonen van vanille. De aanhoudende afdronk kenmerkt zich door een aangename zuurgraad en zoetheid.

SERVING SUGGESTIONS

Heerlijk bij stamppot veldsla met zacht gegaarde en gekonfijte eend.

ALCOHOL PERCENTAGE

13,5%

 

More information at WINTERROSÉ.NL

en_GBEnglish (UK)
Wine and food event in the heart of Amsterdam