Bezoek winelife.nl

MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

MENU

ZOEKEN

WINKELWAGEN

Californisch wijn-spijs event in hartje Amsterdam

Locatie: I-Dock Restaurant
Adres: IJdok 4 1013 MM Amsterdam
Datum: 14 oktober 2023
Tijd: 18.00 tot 22.00 uur

Diner: 3-gangen diner + veel verschillende wijnen te proeven
Prijs: € 69,- (ex boekingskosten- via Eventbrite)

Kom je ook?

Heb je zin in een onvergetelijke avond vol heerlijke gerechten, fantastische wijnen en een vermakelijke tutorial van een professionele wijnconnaisseur? Kom dan naar het leukste wijnevent van dit jaar georganiseerd door het wijntijdschrift WINELIFE en Californian Wines.

Op zaterdag 14 oktober hebben we het prachtige I-Dock te Amsterdam gereserveerd om WINELIFE lezers te verwennen met een bijzondere wijn-spijs belevenis. Deze fantastische locatie, gelegen aan het water, is makkelijk te bereiken. Er is een parkeergarage om de hoek, het CS Amsterdam ligt op 7 minuten lopen, en je kunt zelfs je bootje aanleggen in de haven voor de deur.

Eenmaal aangekomen verwelkomen we je met een bijzonder glas wijn. Daarna volgt een driegangen diner gemaakt door de topchefs van het I-Dock. We combineren deze heerlijke gerechten met veel verschillende authentieke wijnen uit Californië. Zie hier de lijst met huizen waar ze vandaan komen.
Wijnen uit dit glamoureuze gebied staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en uitgesproken smaken. Of je nou een ervaren wijnnerd of beginnende wijnproever bent, jouw smaakpapillen zullen zeker verwend worden!

Tijdens het diner neemt dé ambassadeur van Califorian Wines, Edwin Raben je verbaal mee naar Californië. Hij is altijd op zoek naar bijzondere wijnen en vond ze in deze prachtige wijnstreek. Hij ziet wijn als een met liefde gemaakt voedingsmiddel, en vertelt daar zeer smakelijk over.

Maak dit alles met ons mee, schrijf je nu in en beleef WINELIFE live tijdens een avond vol wijnvermaak. Tot de 14e oktober!

De Wijnhuizen

Bread & Butter Wines, produceert klassiek gestileerde Californische wijnen. Het wijnhuis is gevestigd in Napa Valley en wijnmaakster Linda Trotta maakt wijnen die ‘gewoon’ lekker zijn. Dat geldt zeker voor de  Bread&Butter Pinot Grigio, jaargang 2022. Fris, fruitig en clean, precies hoe een aperitiefwijn moet zijn. 

Seghesio Family Vineyards Sonoma County is een van origine Italiaans bedrijf. Ze maken sinds 1985 wijn in Sonoma County. De familie Seghesio komt oorspronkelijk uit Piëmont. Ze maken wijn van Italiaanse rassen als vermentino, barbera, sangiovese en primitivo (zinfandel). Sinds kort produceren ze ook wijnen gemaakt met chardonnay. En die gaan we proeven! Het is een ronde, romige wijn met een fris randje. Wel eens gekonfijte ananas, butterscotch, citrus en wat licht getoaste amandelen geproefd?

De beroemde wijngaarden van Talbott Vineyards produceren alleen wijn van de chardonnay en de pinot noir. Hoofd Wijnmaker David Coventry laat zich inspireren door de wijnbouwtradities uit Bourgondië. Dit doen ze op de twee estate wineries, gelegen in Santa Lucia Highlands en in Monterey County, California. Wij gaan voor de chardonnay, en proeven peer, groene appel, citrus en een likje zout. Maar ook brioche, vanille en butterscotch, verzameld in een romige, zachte wijn met bite.

De wijngaarden van DeLoach behoren toe aan het familiebedrijf Boisset, bekend van zijn Franse wijnen. Het is een boutique winery in Santa Rosa, gelegen op een uur rijden ten noorden van San Francisco. Je kent ze wellicht van Domaine de la Vougeraie. Het motto van Jean-Claude Boisset is ‘When people are silent, the earth can speak.’ Duurzame wijnbouw staat bij de familie hoog in het vaandel. Daar profiteert de pinot noir van. De wijn is elegant met aroma’s van zwarte kers en aardbei. Toch heeft hij behoorlijk wat diepgang en een fijne kruidige bite. Dit dankzij de houtrijping op eikenhout

Een ‘absolute premium player in the winefield ‘, zo wordt de Scheid Family Winery beschreven. In 1972 plantte Al Scheid de stokken in zijn eerste wijngaarden. Dit was in het toen nog onbekende Monterey County. Het “dreamteam” en een “state-of-the-art” kelder leveren een breed portfolio van wijnen. Die worden beschreven als eerlijk, individualistisch, elegant en erg lekker. Ze werken op twaalf duurzaam verbouwde wijngaarden allemaal met een grote diversiteit aan terroirs. Deze pinot komt uit Monterey, bekend om zijn verkoelende maritieme invloeden met veel wind en mist. Echt een cool climate dus, waar juist de pinot noir zich helemaal thuis voelt. Dan krijg je deze explosie van aroma’s van kersen, pruim, framboosjes in de wijn. Maar ook met mokka tonen met wat gerookte vanille op de achtergrond.

De Kautz familie van Ironstone produceert wijnen in de North Coast region van Californië, in de districten Lodi en Sierra Foothills, midden in het oude ‘Goudmijnen district’. Ze staan bekend om hun mooie wijnen en hun gastvrijheid. Hun wijnen hebben complexiteit en concentratie. Net als veel Amerikanen zijn ze dol op het werken met hun oude stokken zinfandel. Ook deze wijn komt van 60-80 jaar oude wijnstokken uit vijf! verschillende wijngaarden. Het sap is supergeconcentreerd en heeft aroma’s van rijp zwart fruit van bes en braam, een snuf peper en donkere chocolade.

De Cannonball wijnen zijn afkomstig uit geselecteerde regio’s in heel Californië. De diverse microklimaten, topografie en bodems bieden het perfecte palet om wijnen te creëren die complex, zeer consistent en een pure uitdrukking van de variëteit zijn. In de ogen van de wijnmakers Dennis en Yoav wordt over wijn soms zo serieus gedaan, dat we vergeten waar het om gaat: genieten! En dat lukt van deze cabernet sauvignon: aroma’s van donker fruit, caramel, mokka en houtkruiden. Dit alles zit verpakt in een wijn met een stevige body en heeft net genoeg textuur en zuurgraad om een lange en smaakvolle afdronk te geven.

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ”American Winery of the Year” in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf. De familie is eigenaar van een paar verschillende wijnbedrijven, verspreid over Californië. Een van de paradepaartjes uit het assortiment is de 1924 Bourbon Barrel Double Black Cabernet Sauvignon. Een intense ‘dikke’ en kruidige wijn met zacht jammy rood fruit en rijpe vijg.

De Quady Winery ontstond in 1975 toen Andrew en zijn vrouw Laurel voor een nieuwe carrière kozen. Dit deden ze in de San Joaquin Valley, onderdeel van de Central Valley in California. Zoals de meeste winegrowers startten ze met rode wijn, maar daarna ontdekten ze de Muscat druif. De Orange- en Black Muscat om precies te zijn. Hiermee werden ze in een klap wereldberoemd. Geen wonder, de zuivere, zoete en toch frisse dessertwijnen zijn een klasse apart. De Quady Essensia Orange Muscat is een complexe wijn met héél veel smaak. Absoluut fantastisch bij een dessert met chocolade, abrikoos en sinaasappel.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam