Zuppa Toscana

Zuppa Toscana

Zelfs de meest kritische eter vindt crèmige en hartige soep lekker. Makkelijk vooraf te maken wanneer je vrienden uitnodigt. Een glas wijn erbij maakt de maaltijd af. – TEKST REDACTIE | BEELD SHUTTERSTOCK

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 g Italiaanse worstjes (salsiccia, mild of heet)
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 3 teentjes knoflook
  • grote gele of witte ui
  • 1 el verse oregano of 1 tl gedroogde oregano
  • ½ kopje zongedroogde tomaten
  • 6 kopjes kippenbouillon
  • bos cavolo nero of boerenkoolbladeren
  • ¾ kopje slagroom
  • geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Ontvel de worst. Snij de worst in stukjes en alle groenten ook. Verwijder de stelen van de boerenkool en snij in reepjes. Verhit olijfolie in een grote pan en bak de worst in 5 minuten bruin. Schep eruit en zet opzij. Bak de ui, knoflook en oregano in 3 minuten glazig en bak dan de andere blokjes groenten nog 3 minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en de zongedroogde tomaten en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de boerenkool toe en laat doorkoken tot de aardappels gaar zijn en de boerenkool geslonken is (nog hooguit 5 minuten). Roer de slagroom erdoor en verwarm 1 minuut. Serveer met vers geschaafde Parmezaanse kaas erop en brood erbij.

Wijn

Niet alleen in Italië, maar ook in Californië zijn ze gek op deze soep met worst. De in Nederland heel populaire Californische Chardonnay van Jerry Lohr past er goed bij. Rijk aan tropisch fruit, vanille en toast, maar ook met citrusfruit voor de frisheid. J. LOHR WINERY RIVERSTONE CHARDONNAY | BOONSTRAWIJNEN.NL + VANLIEVERLEE.NL | € 17,50

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in WINELIFE Magazine 75. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands