Zoet doet goed

Zoet doet goed

Mis je inspiratie om met de feestdagen wat zoets op tafel te zetten? Eefje to the rescue! Want de bakkoningin deelt haar recepten voor zowel de beginnende als gevorderde thuisbakker.
Recepten: Eefje Friedhoff | Beeld: Jorie van Tienhoven Joorkitchen

‘Wil je ons helpen onze bakskills naar een hoger plan te tillen?’ vroegen we Eefje Friedhoff. De eigenaar van Eefsfood  zei geen nee tegen WINELIFE en inmiddels ruikt de redactie naar verse appeltaart en gesmolten chocola. Voor wie haar nog niet kent: Eefje verheft taarten en cakes tot ware kunst. Na de bakkersschool en stages bij patisserie Jarreau in Den Haag en Huize van Wely in Noordwijk begon ze eigen creaties vast te leggen op beeld.

Op haar website EEFSFOOD.NL ben je wel een tijdje zoet. Samen met het Instagramaccount  dat ze 10 jaar geleden voor de lol startte (@eefsfood) en dat nu 120.000  volgers heeft, is Eefsfood nu haar fulltimebaan. Ze heeft net het boek ZOETE ZOOI. uitgebracht, met keukentrucs en meer dan tachtig bakrecepten die jou óók lukken. Zoals haar inmiddels beroemde boterkoek, haar signature karamel shortbread met pecannoten, en een sticky-toffeepudding die je met een bolletje ijs erbij ook perfect kunt serveren als dessert. Eefje is ook gespot met een wijnglas in de hand, in de Douro-vallei, door een van onze wijnjournalisten. Op haar boekpresentatie in oktober voelen we haar aan de tand:

Even over wijn: je hebt ook iets met port?

‘Ik ben dol op port! Je zou misschien denken dat Tawny mijn voorkeur heeft, maar ik schenk toch liever een glaasje Ruby in. Ook zoet, maar iets minder, en dat vind ik toch lekkerder als ik er iets bij eet.’

Lees gratis verder

Wil je dit artikel gratis verder lezen? Vul je e-mailadres in of log in met Google en lees direct verder.

nl_NLNederlands