Of je nu op de camping staat of in je eigen keuken, met dit heerlijke gerecht lijkt het net alsof je een reis naar Spanje hebt geboekt.
Tekst: Fela de Wit | Beeld: Unsplash.com
Paëlla Valenciana
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram paëllarijst (bijvoorbeeld Bomba-rijst)
- 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 300 gram verse mosselen, schoongemaakt
- 300 gram grote garnalen, gepeld en ontdaan van darmkanaal
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 groene paprika, in reepjes gesneden
- 2 rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
- 100 gram sperziebonen, gehalveerd
- 1/2 theelepel saffraandraadjes (optioneel)
- 1 liter kippenbouillon
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
Verhit een beetje olijfolie in een grote paellapan of een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes kipfilet goudbruin aan beide kanten. Haal ze uit de pan en zet opzij. Voeg wat meer olie toe aan de pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de rode en groene paprika toe en bak ze tot ze iets zachter worden. Voeg de tomaten toe en laat ze sudderen tot ze zacht zijn en beginnen te ontbinden.
Voeg de rijst toe aan de pan en bak deze kort mee tot de korrels bedekt zijn met olie. Voeg de saffraandraadjes toe aan de kippenbouillon en giet deze dan in de pan. Breng aan de kook. Voeg de sperziebonen, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer alles goed door. Voeg de stukjes kip, mosselen en garnalen toe aan de pan en schik ze gelijkmatig over het oppervlak. Laat de paella sudderen op laag vuur tot de rijst gaar is en al het vocht is opgenomen, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
Zodra de paella klaar is, haal je de pan van het vuur en laat je hem een paar minuten rusten voordat je serveert.
Drink dit met een mooie Rioja of Tempranillo.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.