Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)

Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)

Krachtpatser nebbiolo is dé druif uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte en dé basis voor koningswijn Barolo. Maar er zijn ook andere, toegankelijkere stijlen. Wat eet je daarbij? Lees eerst het verhaal in de koopgids. Jolande Vos van I Love Food & Wine zorgt voor de juiste recepten. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Misschien niet voor de hand liggend. Maar een Nebbiolo zonder houtrijping – bijvoorbeeld de Langhe Nebbiolo van Albert Heijn – gaat heel goed samen met de klassieker vitello tonnato, eveneens uit Piemonte. Het proberen zeker waard!

Vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnmayonaise)

Bereiding 15 minuten

Dit heb je nodig

  • 1 ei
  • klein teentje knoflook, uitgeperst
  • snufje zout
  • 200 ml neutrale olie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 blikje tonijn in olie, uitgelekt
  • kappertjes 1 el
  • ansjovisfilets 2, fijngesneden
  • citroensap 1 el
  • versgemalen peper
  • 300 g kalfsvlees in plakjes (fricandeau of rollade)
  • appelkappertjes, peterselie, waterkers of rucola

Zo maak je het

Maak eerst zelf mayonaise. Doe hiervoor in een hoge maatbeker 1 ei, knoflook en zout. Schenk hier voorzichtig de olie op in een heel dun straaltje. Zet de staafmixer op de bodem. Zet de staafmixer aan en trek hem langzaam omhoog. Zo krijg je een dikke mayonaise. Voeg daarna de azijn toe en meng erdoor. Verkruimel de tonijn. Schep door de mayonaise: tonijn, kappertjes, ansjovis en citroensap. Opnieuw mengen met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de plakjes kalfsvlees over 4 borden. Schep in het midden de tonijnmayonaise erop. Garneer met appelkappertjes en ‘iets groens’ (peterselie, waterkers of rucola).

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in WINELIFE Magazine 74. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands