‘In een paar restaurants waar ik heb gewerkt, heb ik deze tonijnsaus leren maken. Hij past bij van alles. Ik vind hem erg lekker bij dunne plakjes varkensvlees, omdat hij zo’n mooie tegenhanger van het rijke, vette vlees is. Serveer het vlees op kamertemperatuur of koud.’ – TEKST DAVID CHANG EN PRIYA KRISHNA | BEELD PEXELS.COM
Varkensvlees met tonnato-saus
Dit heb je nodig
- 170 g tonijn uit blik
- sap van 1 citroen
- 1 eidooier
- olijfolie
- kappertjes
- kappertjesvocht
- zwarte peper
- gebraden procureur
- venkel
- rucola
- Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Doe ongeveer 170 gram tonijn uit blik (het liefst in olie), het sap van 1 citroen, 1 eidooier, een paar scheuten olijfolie, een flinke handvol kappertjes plus wat kappertjesvocht en grof gemalen zwarte peper in een blender. Pureer dit tot je een dikke, gladde saus hebt. Snijd een royale hoeveelheid gebraden procureur (pag. 19) in dunne plakjes en leg er een paar plakjes venkel, blaadjes rucola en geschaafde Parmezaanse kaas op. Serveer de tonnato-saus er apart bij.
Wijn
Wit kan, maar een gekoelde lichte rode wijn erbij is aparter. Zoek iets fruitigs met genoeg frisse zuren om weerstand te kunnen bieden aan de zoute, azijnachtige bite van de kappertjes. Uit de Jura, uit Piemonte – waar vitello tonnato vandaan komt – of uit Veneto, zoals deze elegante lentewijn.
MONTE DEL FRÀ LENA DI MEZZO VALPOLICELLA CLASSICO | LESGENEREUX.NL | € 11,20
Meer recepten?
DAVID CHANG | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048857951 | € 23,99
DAVID CHANG & PRIYA KRISHNA | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048863709 | € 29,99
Je leest meer recepten in het nieuwste WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.