Wellicht heb je ze al zien liggen in de winkels: Nederlandse asperges. Het seizoen liep eerst van april tot eind juni, maar in februari worden ze in de kassen geteeld. Heerlijk toch, die lange slungels die ook nog eens goed zijn voor de gezondheid.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Unsplash
Ze zijn bloedzuiverend en zitten vol vitaminen. Al in de oudheid werd de asperge door de Grieken en Romeinen omschreven als een geneeskrachtig kruid. De witte asperges uit Limburg, Noord-Brabant of andere kleinere teeltgebieden in Nederland gaan goed samen met mineralige wijnen.
Aroma’s van grapefruit, citrus en veldbloemen sieren de groente. Maar ook volle, houtgerijpte stijlen kunnen passen, zeker als je er een roomsaus bij serveert. Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris en natuurlijk Riesling zijn vaak goed. Bij groene asperges kun je gerust een jonge rode wijn drinken, zeker als ze op de grill zijn klaargemaakt en een extra bite hebben.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.