Puur pasta: Tagliatelle met grote granalen

Puur pasta: Tagliatelle met grote granalen

Sauvignon Blanc, wie kent hem niet? En natuurlijk altijd heerlijk als aperitief door zijn verfrissende zuren en kruidigheid. Klassieke begeleiders zijn tomaten, verse geitenkaas, feta, groene salades, groene kruiden of groene asperges. Op zoek naar de mooiste combinaties? Jolande Vos van I love food & wine helpt je op weg. -TEKST JOLANDA VOS

Puur pasta: Tagliatelle met grote granalen

Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland biedt mooi tegenspel bij zoet zeebanket als coquilles, krab, kreeft en gamba’s! Dit pastagerecht is een prachtig voorbeeld: fris door citroen, bite door de garnalen en kruidig door de munt. Bovendien in 10 minuten op tafel.

BEREIDING 10 MINUTEN
DIT HEB JE NODIG (2 PERSONEN)

  • 4 el olijfolie 2 tenen knoflook, geplet, gepeld en in de lengte gehalveerd
  • 150 g courgette, in plakjes van 5 mm
  • 200 g (verse) tagliatelle
  • 125 g rauwe gepelde grote garnalen
  • een handje muntblaadjes, fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el dikke balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper

ZO MAAK JE HET

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de knoflook al roerend tot deze bruin kleurt. Schep de courgette erdoor en bak de groente in circa 5 minuten beetgaar. Kook intussen de tagliatelle beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Schep de garnalen door de courgette en bak ze mee tot ze roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af, maar houd 2,5 deciliter van het kookwater achter. Schep de pasta door het courgettemengsel. Voeg een scheut kookwater, de helft van de munt, de citroenrasp, en de rest van de olie toe. Roer het geheel stevig op hoog vuur tot de pasta romig en goed bedekt is. Besprenkel met de balsamicoazijn en maal er nog wat peper boven. Bestrooi met de rest van de munt. Serveer direct. Lekker met tomatensalade met avocado.

Puur pasta

Je vindt dit recept in PUUR PASTA | LAURA SANTTINI | EDICOLA PUBLISHING
ISBN: 9789492500298 | € 25

 

Ben je benieuwd naar meer recepten die de ultieme combinatie zijn met Sauvignon Blanc? Je leest het in Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.