Proeftijd: Zwitserse precisie, Nederlandse nuchterheid

Proeftijd: Zwitserse precisie, Nederlandse nuchterheid

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit.

Ontvangst

In de lobby van het Mövenpick Hotel eerst even de handjes poetsen en de vragen beantwoorden. Voorbij verschillende zitjes en kasten met (kunst)boeken staan de vierkante eettafeltjes opgesteld. Strak interieur met nonchalante touch, zo typeren we het. Restaurant by NOA wil dan ook dat het voelt alsof je te gast bent bij een vriend. Noa is in Zwitserland een naam die veel voorkomt, vandaar.

Theorie

Dineren bij een vriend betekende niet eerder zo veel wijnkeuze. Zestig wijnen zijn per glas te bestellen. Bij het eten, of in de wijnbar verderop. Daar staan zestien flessen om zelf uit te tappen, die met argongas zuurstofvrij blijven. Restaurantmanager Alex Nauta legt uit: ‘Je kunt een proefglas nemen, een half of heel, en er komen karaffen zodat mensen niet meteen een hele fles hoeven te kopen.’ Het is een hele uitdaging om wijn vers te houden. ‘Die systemen werken met kurk, maar wij hebben veel flessen met schroefdop.’ Er wordt voor de rest van de open wijnen dus gewoon een vacuümpomp gebruikt – een Nederlandse uitvinding – waardoor sommige er na een paar dagen aan moeten geloven.

In de editie 68 van Winelife lees je onze ervaring bij by NOA in het Mövenpick Hotel. Deze editie bestel je hier. 

Tekst Marjolein Schuman

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.