Pastasalade met olijfolie

Pastasalade met olijfolie

Met een goede olijfolie heb je weinig meer nodig. Vooral in Italië weten ze dat. Zoals actrice Isabella Rossellini zegt: ‘Ik heb altijd extra vergine olijfolie, Parmigiano Reggiano en pasta in huis. Als mensen ziek worden willen ze kippensoep, maar ik wil spaghetti met Parmezaanse kaas, olijfolie en een beetje citroenschil. Ik voel me er elke keer beter door.’ – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD PEXELS.COM

Pastasalade met olijfolie

Dit heb je nodig

Salade

  • fusilli
  • bosje peterselie
  • (zongedroogde) tomaatjes
  • fetakaas

Citroendressing van Jamie Olivier

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • zeezout
  • zwarte peper

Zo maak je het

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Laat afkoelen en meng naar wens fetakaas in blokjes erdoor en zoete (zongedroogde) tomaatjes voor het contrast. Maak af met peterselie. Doe voor de dressing 6 eetlepels extra vierge olijfolie in een jampot met een snufje zeezout en zwarte peper. Pers het sap van 1 citroen erdoor. Doe de deksel op de pot en schud goed. Giet over de pasta.

Wijn

Een jonge en gekoelde Italiaanse wijn. Sangiovese zou kunnen, omdat daar een zuurtje in zit dat het zure van groene olijven en van citroen aankan. Meer zin in wit? Als tegenwicht een zoetere Chardonnay of blijf aan de zure kant met Riesling. Deze van Georg Julius uit Rheinhessen is biologisch en vegan met een citroengele kleur, geuren van citrusfruit, peper en een hint grapefruit. GEORG JULIUS RIESLING 2020 | WIJNBEURS.NL | € 11,49

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 76. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.