Pasta met Ragú van eend

Pasta met Ragú van eend

In eerste instantie kies je bij deze ragú van eend misschien iets Italiaans, zoals een Valpolicella of een Barbera. Maar ook in combinatie met een niet te zware Bordeaux zal dit stoofgerecht het goed doen, vanwege de frisheid van de zuren. TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Bereiding circa 1 uur + 1 uur en 50 minuten stooftijd

Dit heb je nodig (6 personen):

  • 4 eendenbouten, overtollig vet weggesneden
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • prei 2 stuks, alleen het witte deel, in halve ringetjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • wortels 2 stuks (100 g), in de lengte gehalveerd en dan fijngesneden
  • bleekselderij 2 stengels, in plakjes
  • grote takjes tijm, 2 stuks
  • takjes rozemarijn, 2 stuks
  • laurierblaadjes, 2 stuks
  • venkelzaad 1 tl, gekneusd met een mes
  • 375 ml verjus of witte wijn
  • 1 onbespoten sinaasappel, rasp + sap
  • 500 ml kippenbouillon
  • chilivlokken

Zo maak je het:

Verhit een grote hapjespan met zware bodem op vrij hoog vuur. Bestrooi de eendenbouten met zeezoutvlokken en peper. Leg ze met het vel naar beneden in de pan en braad ze circa 10 minuten, draai halverwege om. Leg ze op een bord. Giet het merendeel van het vet uit de pan en laat circa 2 theelepels achter. Voeg de olijfolie toe en bak prei, knoflook, wortel en bleekselderij 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm, rozemarijn, laurierblaadjes en het venkelzaad toe en bak alles nog 1 minuut.

Leg de eend weer in de pan. Schenk de verjus (of witte wijn) erbij, laat die 1 minuutje koken en voeg dan de rasp en het sap van de sinaasappel, kippenbouillon en een paar snufjes chilivlokken toe. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eend 1 uur en 30 minuten zachtjes koken (keer de eend halverwege).

Haal het deksel eraf en laat de eend nog circa 20 minuten op laag vuur koken (de vloeistof houdt wel een bouillonachtige consistentie). Haal de eendenbouten eruit, trek het vlees van het bot en leg het terug in de pan. Gooi het vel en de botten weg, net als de takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met pasta (orecchiette) en een groene salade met basilicum en lente-ui.

Meer recepten?

Dit recept komt uit SLOW | LOUISE FRANC | UITGEVERIJ GOOD COOK | ISBN: 9789461432469 | € 32,50

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten in combinatie met Bordeaux. Je leest ze in WINELIFE Magazine 75. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

nl_NLNederlands