Parfumverbod

Parfumverbod

Caffè Toscanini, het beroemde restaurant aan de Lindengracht in Amsterdam: misschien heb je er weleens gegeten? Het zit al ruim 40 jaar elke dag bomvol vanwege de kwaliteit en de goede sfeer.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld Caffe Toscanini

Het verhaal is begonnen bij Maud Moody, die verliefd werd op een Italiaan. Hij kon niet koken, maar wist wel alles over de Italiaanse keuken. Met zijn instructies begon Maud eten te bereiden volgens grootmoeders recept. De rest is geschiedenis. Sinds 1999 zwaait de eigenwijze chef Leonardo Pacenti de scepter in de keuken, een Zuid-Afrikaan met een Italiaanse vader. Toscanini weert nu andere dan de heerlijke geuren van eten en drinken uit het restaurant. Gasten wordt bij de reservering gevraagd parfumgebruik te beperken zodat de geur het diner niet verpest. Bij veel wijnproeverijen is zo’n verzoek al gebruikelijk. Zonde om je neus misleid te weten door de aroma’s van je buurman of buurvrouw! Op Toscanini’s bijna volledig Italiaanse wijnkaart staan trouwens verborgen pareltjes van kleine producenten. Je kunt er ook een aantal wijnen (online) kopen. RESTAURANTTOSCANINI.NL

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands