Pappardelle met konijn en olijven

Pappardelle met konijn en olijven

Konijn past goed bij Cabernet Franc, maar kies in dit geval eentje uit de Nieuwe Wereld. Die is rijper, ronder en sappiger, een ideaal maatje voor dit niet al te zware pastagerecht met een ragù van mals konijn. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Bereiding 1,5 uur

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 1 kg konijn (stukken of bouten)
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • fijngesneden ui
  • 100 ml witte wijn
  • tijmblaadjes 2 tl(vers of gedroogd)
  • circa 750 ml gevogeltefond (2 potten à 380 ml)
  • 60 g taggia-olijven
  • 400-500 g verse of gedroogde pappardelle
  • 50 g roomboter
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Verhit de olijfolie in een grote pan. Bestrooi de stukken konijn met weinig zout en peper, leg ze in de pan en laat ze rondom goudbruin worden, schep ze op een bord en zet ze opzij. Laat de ui in het bakvet in 3 minuten zachtjes gaar en glazig worden. Voeg de wijn toe en kook op hoog vuur in, schraap daarbij het aanbaksel van de panbodem, strooi er 1 theelepel tijmblaadjes in en leg de stukken konijn weer in de pan. Schenk de fond erbij en laat het vlees in 1 uur op heel laag vuur gaar stoven.

Haal de stukken konijn uit de pan en pluk het vlees van de botten. Kook de vloeistof in tot twee derde in en doe het konijnenvlees erin met de olijven. Kook de pappardelle in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af, vang het kookwater op en meng de pasta door het konijnenvlees met een beetje kookwater, de boter, de Parmezaanse kaas en de rest van de tijm. Verdeel over 4 borden. Geef er eventueel extra Parmezaanse kaas bij. Lekker met
een groene salade met kerstomaatjes.

Meer recepten?

PappardelleDit recept komt uit: MADE AT HOME | GIORGIO LOCATELLI | UITGEVERIJ FONTAINE | ISBN : 9789464640098 | € 22

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd naar meer recepten die heerlijk zijn bij Cabernet Franc? Je leest ze in WINELIFE Magazine 70. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands