Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen

Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen

Chardonnay heeft iets moois met paddenstoelen. Zeker als er een romige saus bijkomt, want het botertje in de wijn sluit daar top bij aan. Bovendien is deze wijn ook goede maatjes met kalfsvlees. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Pappardelle met kalfsvlees en paddenstoelen

Bereiding 30 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 25 g boter
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 400 g ongepaneerde kalfsschnitzel, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • versgemalen peper, zout
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 el grove mosterd
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 500 g (verse) pappardelle
  • 75 g rucola
  • 100 g Parmezaanse kaas, grofgeraspt

Zo maak je het

Verhit de boter in een braadpan of hapjespan. Bak de spekreepjes en stukjes kalfsvlees in 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de ui, knoflook en paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten zachtjes. Breng op smaak met peper. Schenk de wijn erbij en laat hem bijna verdampen. Voeg de slagroom, mosterd en Provençaalse kruiden toe en laat het gerecht op laag vuur nog 5 minuten pruttelen.

Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Schep enkele lepels van het kookvocht bij het vlees. Giet de pasta af en schep hem door het vleesmengsel. Schep de rucola er losjes door en bestrooi met Parmezaanse kaas.

BesteMeer recepten?

Dit recept komt uit: DAGELIJKSE KOST: KOKEN MET GEZOND VERSTAND 2 JEROEN MEUS | MANTEAU | ISBN: 9789022334232 | € 24,99

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 79. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands