Ontdek de kracht van Nebbiolo bij het eten

Ontdek de kracht van Nebbiolo bij het eten

Krachtpatser nebbiolo is dé druif uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte en dé basis voor koningswijn Barolo. Maar er zijn ook andere, toegankelijkere stijlen. Wat eet je daarbij? Jolande Vos van I Love Food & Wine zorgt voor de juiste recepten. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD PEXELS.COM

Stoofpotje van wildzwijn met olijven en salie

Nebbiolo is dikke vrienden met salie en wildzwijn. In deze stoofschotel tref je beide ingrediënten aan. Een match made in heaven! Dat kan haast niet misgaan tijdens je diner.

Bereiding 30 minuten

Dit heb je nodig (5 personen)

  • 100 g spekblokjes
  • 2 el olijfolie
  • rode uien 2, in halve ringen
  • teentjes knoflook, 2 gehakt
  • 50 g zongedroogde tomaat, in stukjes
  • 500 g wildzwijnrugfilet, in reepjes van 1 cm
  • zout, versgemalen peper
  • 2 el bloem
  • 100 ml droge sherry
  • slagroom 100 ml
  • ½ kippenbouillon-tablet
  • salie, 2 el fijngehakt
  • zwarte olijven 100 g (Taggia)

Zo maak je het

Verhit de olie in een hapjespan. Bak het spek krokant in de olie. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak op half hoog vuur circa 5 minuten mee. Bestrooi intussen de reepjes wildzwijn met zout en peper, haal ze door de bloem. Voeg toe aan het uienmengsel en bak circa 5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Schenk sherry, slagroom en 100 ml heet water in de pan. Voeg het bouillonblokje, salie en olijven toe en breng aan de kook. Blijven roeren tot er een gebonden dikke saus ontstaat. Laat alles nog circa 12 minuten pruttelen op laag vuur. Bestrooi met reepjes salieblad. Serveer met pasta en gebakken wortelgroenten met paddenstoelen en cranberry’s.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in WINELIFE Magazine 74. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands