Nieuw in Haarlem: Brasserie Bruis, een zaak met drie wijnkaarten

Nieuw in Haarlem: Brasserie Bruis, een zaak met drie wijnkaarten

In Haarlem heeft restaurant Petossi van Bart van Berkel plaatsgemaakt voor Brasserie Bruis. Jozua Jaring, eigenaar van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem, opende de brasserie onlangs samen met zijn Ratatouille-maître Bas Averdijk. Bijzonder is dat de brasserie drie wijnkaarten heeft. – BEELD: IVO GESKUS @SPECIALPIXELS

Brasserie Bruis ligt in het hartje van Haarlem centrum in de gezellige Lange Veerstraat, in een omgeving die bruist van de restaurants en leuke winkels. De nieuwbakken eigenaren omschrijven Bruis als een informele zaak met internationale brasseriegerechten op niveau, waar je ook terecht kan voor een enkel hapje en een goed glas wijn.

Echte brasseriegerechten

Op de à la cartekaart staan echte brasseriegerechten als carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voor wie graag een menu eet is er een driegangenmenu voor € 39. Langer tafelen is geen must bij Bruis, je kan er ook terecht voor bites als oesters of een vleesplankje met een glas wijn erbij. Leuk weetje: het keukenteam en het bedieningsteam werken zo nauw samen dat ze zich richting de gasten presenteren als één team door het dragen van dezelfde kleur buis.

Drie wijnkaarten

Nog een bijzonderheid is dat Brasserie Bruis beschikt over drie wijnkaarten. Bas Averdijk: “Er is een compacte wijnkaart van een kleine 20 betaalbare wijnen die zowel per fles als per glas verkrijgbaar zijn. Daaronder zijn drie mousserende wijnen, want we willen de naam Brasserie Bruis natuurlijk eer aandoen. Prijzen per glas gaan van € 5 tot € 10, een glas Philipponnat champagne kost € 15.

Voor wie wat dieper wil gaan is er een tweede wijnkaart met klassiekers op niveau uit Frankrijk en Italië en de rest van de wereld. Voor de gast die iets heel specifieks zoekt kunnen we putten uit de wijnkaart van Ratatouille Food & Wine, daar staan zo’n 500 wijnen op.”

Brasserie Bruis is gevestigd aan de Lange Veerstraat 15 in Haarlem en is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. Website: www.brasseriebruis.com.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Brasserie Bruis.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief. 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.