Lasagne met pompoen & saucijs

Lasagne met pompoen & saucijs

Krachtpatser nebbiolo is dé druif uit de Noord-Italiaanse provincie Piemonte en dé basis voor koningswijn Barolo. Maar er zijn ook andere, toegankelijkere stijlen. Wat eet je daarbij? Lees eerst het verhaal in de koopgids. Jolande Vos van I Love Food & Wine zorgt voor de juiste recepten. – TEKST JOLANDE VOS | BEELD REDACTIE

Bereiding: circa 1 uur

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 500 g pompoen
  • olijfolie
  • fleur de sel of zout en peper
  • 3 takjes rozemarijn
  • 30 g boter
  • bloem 30 g
  • 500 ml melk
  • nootmuskaat
  • saucijzen zonder vel 500 g
  • 1 el truffeltapenade
  • teen knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kippenbouillon
  • pakje verse lasagne (12 vellen)
  • geraspte emmentaler 200 g

Extra: ovenschaal 40 x 20 cm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180℃. Snij de pompoen in plakken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de plakken pompoen. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met fleur de sel. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn en strooi een derde daarvan over de pompoen. Rooster de pompoen in circa 30 minuten gaar. Doe de boter, bloem en koude melk in een steelpan. Breng al kloppend met een garde aan de kook en blijf roeren tot de bechamelsaus gebonden is. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Roer de helft van de overgebleven rozemarijn door de saus. Vermeng het gehakt van de saucijzen met de rest van de rozemarijn, de truffeltapenade en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan. Rul het gehakt met een vork en bak het lichtbruin. Voeg de bouillon toe en laat circa 5 minuten sudderen.

Giet 1 el olijfolie en een beetje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnevellen naast elkaar. Wissel dan de volgende laagjes af: gehakt, 3 lasagnevellen, pompoen en bechamelsaus. Herhaal dit 1 keer en bestrooi de lasagne met geraspte emmentaler. Zet de schaal 30-40 minuten in de oven.

Meer recepten?

LasagneDit recept komt uit: LASAGNE | SANDRA MAHUT | GOTTMER/BECHT | ISBN: 9789023015031 | € 9,95

 

Ben je benieuwd naar meer recepten? Je leest ze in WINELIFE Magazine 74. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.