Kindereten voor volwassenen

Kindereten voor volwassenen

Comfortfood is lekker, maar zit vaak vol koolhydraten. Zijn die slecht en worden we er dik van? Helemaal niet. Carbs geven energie en maken ons gelukkig, en dat is wetenschappelijk bewezen. Drie gerechten om het zelf te testen.
Recepten Meike Krüger | Beeld: René Mesman

Niets is zo troostrijk als een bord pasta. Behalve wijn dan, op zijn tijd. Daarom zijn we zo blij met het nieuwe kookboek Carbs, carbs, carbs van Meike Krüger. Pasta, aardappels, noedels, rijst, peulvruchten, brood en deeg spelen daarin een hoofdrol. En in die voedingsmiddelen zitten veel koolhydraten, carbs in het Engels. Meike zegt er zelf over: ‘Koolhydraten vormen het perfecte troosteten. Niet voor niets verlangen de meeste mensen als ze ziek of verdrietig zijn naar eten uit hun jeugd, zoals pasta met tomatensaus of aardappelpuree met een eitje.’ Maar waarom verlangen we daar eigenlijk naar? Meike: ‘Koolhydraten geven ons energie om te denken, praten en bewegen en misschien nog wel het belangrijkste: we worden er gelukkig van.’ 

Happy hormoon

Exclusief voor abonnees

Dit artikel is alleen toegankelijk voor abonnees. Word nu abonnee van WineLife en lees dit artikel verder.

Word abonnee Inloggen
nl_NLNederlands