Kerstrecept: Oosterscheldekreeft met lamsoor

Kerstrecept: Oosterscheldekreeft met lamsoor

De feestdagen komen er weer aan, en er is zoveel keus voor het kerstdiner…
Wij inspireren je met heerlijke en originele recepten. Met dit witte goud maak jij zeker indruk aan de kersttafel.

Kerstrecept: Oosterscheldekreeft met lamsoor

Ingrediënten:

  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • 1 wortel, in grove stukken
  • [1/4] knolselderij, in grove stukken
  • 1/2 prei, in grove stukken
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • 1 Oosterscheldekreeft
  • 20 g roomboter
  • 150 g lamsoor
  • 1 citroen, in vieren

Bereidingswijze:

Zet een ruime pan met water op en voeg alle groenten behalve de lamsoor toe, gevolgd door de peperkorrels, laurierblaadjes en zout naar smaak. Breng aan de kook en laat 10 minuten trekken. Verwijder vervolgens de groenten en specerijen en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg nu de kreeft toe en kook hem 6 minuten. Dompel de kreeft vervolgens onder in lauw water en maak hem schoon.

Smelt de roomboter in een pan, stoof de lamsoor kort, breng op smaak met peper en garneer de kreeft ermee. Geef de partjes citroen erbij om erover uit te knijpen.

 

Dit recept komt uit Groente menu’s | Auteurs: Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz | Kosmos Uitgevers | €29,99

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kosmos Uitgevers

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.