Kerstrecept: Knolselderij-scallops *GESLOTEN*

Kerstrecept: Knolselderij-scallops *GESLOTEN*

De feestdagen komen er weer aan, en er is zoveel keus voor het kerstdiner…
Wij inspireren je met heerlijke en originele recepten. Met dit creatieve recept maak jij zeker indruk aan de kersttafel.

Kerstrecept: knolselderij-scallops

Knolselderij is een mooie grote groente die je makkelijk in allerlei vormen kunt snijden. Door er kleine schijfjes van te maken, kun je een sint-jakobsschelpeffect creëren. Ze worden vervolgens gesmoord met plantaardige boter, waardoor ze een botermalse textuur krijgen. Zo maak je met een goedkope groente een heel chique gerechtje.

Ingrediënten:

voor ca. 6 personen

  • 1 knolselderij, in dikke plakken van 3 cm dik
  • 75 g plantaardige bakboter
  • 2 takjes dragon
  • 1 teen knoflook, geplet
  • zout en peper naar smaak
  • 100 g zeekraal
  • 1 portie béarnaisesaus
  • eetbare bloemetjes, ter garnering

Extra benodigdheden

  • koeksteker, Ø ca. 4-5 cm

Bereidingswijze

Steek met de koeksteker rondjes uit de knolselderijplakken. Je wilt twee tot drie stuks per bordje kunnen serveren. Snijd in één kant van de rondjes met een scherp mesje een rasterpatroon. Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes aan beide kanten in de boter tot ze mooi gekleurd zijn. Bak de takjes dragon en de geplette teen knoflook mee.

Draai alle rondjes met de ingekerfde kant naar boven toe. Voeg 200 ml water toe. Breng royaal op smaak met zout en peper (je hebt zeker wel 1 theelepel zout nodig). Hiermee valt of staat de smaak van het gerecht. Laat het vocht helemaal inkoken op laag vuur. De rondjes nemen de boter op waardoor ze een heerlijke textuur krijgen. Als het vocht helemaal verdampt is, zijn de rondjes als het goed is perfect gegaard.

Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer de zeekraal enkele seconden. Giet af in een vergiet en spoel meteen na met koud water om het garingsproces te stoppen.

Schep 1 tot 2 eetlepels béarnaisesaus op de bordjes, zet de bolle kant van een lepel erin en maak een snelle zwier over het bordje. Leg twee of drie knolselderijrondjes (met de ingekerfde kant naar boven) in de saus. Garneer met de zeekraal en eetbare bloemetjes.

Dit recept komt uit ‘Elke dag feest’ | Auteur: Maartje Borst en Lisette Kreischer | Kosmos Uitgevers | €29,99

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kosmos Uitgevers

Wij geven 1 exemplaar weg van “Elke dag feest”!

Deze winactie is gesloten

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.