Hello Sunshine! Tijd om naar buiten te gaan!

Hello Sunshine! Tijd om naar buiten te gaan!

Weg met die winterse sneeuwstormen, nu mag het zonnestralen regenen. Tijd om naar buiten te gaan! Bij de Lente horen groen eten en verfissende wijn, bijvoorbeeld uit hét wijngebied van Amerika. Na een conference call met onze collega’s van het California Wine Institute hebben we mooie recepten met wijntips om te delen. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD: SARA REMINGTON

Hello Sunshine!

Wat dacht je van tuinbonen? Het seizoen loopt van april tot september. Met hun frisbittere smaak passen ze goed in zomerse gerechten zoals salades. En zelf doppen is leuk om te doen. Of maak sint-jakobsschelpen met avocado, beide rauw dus zo klaar. Daar past een glas Californische rosé natuurlijk perfect bij. Voor de vleeseters hebben we eend. Met rode wijn en jeneverbes, zodat het gerecht lekker naar drank geurt en smaakt. De drie recepten staan ook in het boek Wine Country Table van Janet Fletcher, waarin verschillende wijnmakers uit de streek enthousiast vertellen over hun vak.

Goudzoekers

Het was ooit een kleine nederzetting, maar door de vondst van goudvelden in 1848 groeide San Francisco uit tot een levendige stad. De komst van gelukszoekers van over de hele wereld, waaronder zo’n 300 duizend migranten, leidde tot economische voorspoed in het gebied en de oprichting van de staat Californië. Die hysterische goldrush is voorbij – alleen grote bedrijven zetten de mijnbouw nog voort – maar de jonge generatie heeft ook nu goud in handen. Met Californische wijn!

 

Benieuwd naar het hele artikel? Deze vind je in de nieuwste Winelife Magazine, editie #70. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.