Gumbo, po’ boys en wijn

Gumbo, po’ boys en wijn

In New Orleans stikt het van fijne eettentjes en (wijn)bars. Je vindt er veel regionale gerechten die zijn ontstaan onder invloed van de vele immigranten die Louisiana hebben bezocht. Wijn heeft niet altijd een prominente plek gehad in ‘NOLA’, maar gelukkig is dat veranderd. We zetten een aantal typische gerechten en lekkere adresjes voor je op een rijtje. Tekst Katja Brokke

Om maar gelijk met een vaak gemaakt misverstand in huis te vallen: de keuken van New Orleans staat niet gelijk aan de cajun-keuken. De gerechten uit de stad zijn verder ontwikkeld en kent meerdere invloeden, zoals die van de Creoolse keuken en de soul food. Sommige recepten hebben hun oorsprong in de stad, sommige komen uit de Mississippi-delta of het zuiden van Louisiana, maar de basis bestaat altijd uit de heilige drie-eenheid groene pepers, uien en selderij. Daarbij wordt er veel gebruikgemaakt van vis, schelp- en schaaldieren, lokale kruiden, rijst, vlees en sauzen. Het is een mix van culturen die wereldwijde faam kreeg, onder andere door sterchef Paul Prudhomme en zijn K- Paul’s Louisiana Kitchen. Reizigers en internationale pers pikte zijn kookkunsten op en de rest is geschiedenis. Samen met de bouwstijl en de muziek, zorgt New Orleans food voor de tot de verbeelding sprekende en unieke identiteit van ‘The Big Easy’.

Gumbo
New Orleanser wordt het niet. Gumbo is een stoofgerecht dat door de jaren heen is beïnvloed door indianen, Europese kolonisten en West-Afrikaanse slaven. Een eenpansgerecht vol exotische kruiden, groenten, zoals okra, en toevoegingen als rivierkreeftjes, worst of kip.

Eten bij:
– Mr. B’s Bistro
– Gumbo Shop
– Dooky Chase’s Restaurant

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Lees het hele verhaal nu in WINELIFE #54.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.