GEZOND EN VERANTWOORD ETEN MET SUSHI

GEZOND EN VERANTWOORD ETEN MET SUSHI

Gezond en verantwoord eten speelt een steeds belangrijkere rol in ons land. Toch luncht één op de zeven Nederlandse werknemers minder gezond dan gedacht en staat het zelf belegde ‘bammetje’ nog steeds met stip op 1. Dit blijkt uit een landelijk onderzoek van Sushi Daily naar de Nederlandse lunchcultuur. Deze week lanceert de sushiketen een nieuw assortiment verse, handgemaakte sushi met superfood. Oftewel, sushi with benefits.

Europees onderzoek onder duizend mensen bestaande uit mannen (52%) en vrouwen (48%) in de leeftijdscategorie van 16 tot 60+ jaar wijst uit dat Nederland één van de minst gezonde lunchlanden in Europa is. Zo eet één op de tien Nederlanders nooit groenten en fruit bij de lunch. 10% van de Nederlanders heeft daarbij de neiging om elke dag hetzelfde te eten. Meer dan 80% denkt wel degelijk gezond te eten tussen de middag.

Noenmaal, middagmaaltijd, lunch, of het middageten = veelal brood!
Vroeger was de hoofdmaaltijd in veel landen rond het middaguur. Het lichamelijk zware agrarische werk vroeg om een goede én vooral stevige maaltijd. Vandaag de dag kent Nederland een (lunch)eetcultuur die afwijkt van vele andere. Onze eerste twee maaltijden van de dag, namelijk ontbijt en lunch, bestaan vaak uit brood en zijn eenvoudig. Een zelfgemaakt/zelf belegd broodje, een broodje uit de winkel of soep:

1. Zelfgemaakt broodje 59%
2. Broodje uit de winkel 20 %
3. Soep 17 %

Lunch blijkt geen hoogtepunt van de werkdag
De doordeweekse middagmaaltijd wordt doorgaans geconsumeerd in huis, in de kantine op het werk of achter het bureau op kantoor. A different cookie als je het vergelijkt met landen als Frankrijk en Spanje waar men veelal ‘buiten de deur’ eet aan gedekte tafels met de wijn op tafel. Lunch speelt hier duidelijk een andere rol. Slechts een kleine 29% van de Nederlanders ziet de lunch als hoogtepunt van de werkdag, in tegenstelling tot de Britten (53%) en de Belgen (49%). Uit het onderzoek van Sushi Daily blijkt dat de gemiddelde lunchtijd in ons land 22 minuten telt en dat we er gemiddeld twee kilometer voor reizen.

Waar luncht Nederland het (on)gezondst?
Zeeland prijkt bovenaan de junkfood-lunchlijst, maar liefst 30% van de inwoners van deze provincie geeft zélf aan ongezond te lunchen. Drenthe blijkt de gezondste lunchprovincie van Nederland met ook nog eens de kortste lunchtijd van 18 minuten. Opvallend genoeg drinkt een kwart van de Drentenaren een alcoholische versnapering bij de lunch. Dit ten opzichte van een landelijk gemiddelde van 17%.

Gemak dient de mens
Gemak is een trend. Boterhammen thuis smeren is niet meer nodig, want een lunch is verkrijgbaar op iedere hoek van de straat of via een online bezorgservice. Daarbij wordt het aantal lunchopties steeds groter. Naast broodjes en snacks is er een groeiend aanbod van wereldwijde gerechten, zoals sushi.

Sushi with benefits
Het superfood assortiment van Sushi Daily biedt een gezond alternatief voor de lunch, met onder andere avocado, bieten, zalm en bruine rijst met quinoa. Superfoods hebben een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten die de gezondheid bevorderen. Zo bevat vis omega-3-vetzuren die de gezondheid van het hart ondersteunen. Ook hebben superfoods een positieve werking op het immuunsysteem.

Steve Flanagan, CMO bij Sushi Daily: “Mensen staan steeds meer stil bij wat ze eten. Toch is een groot deel van de Nederlanders voor de lunch nog altijd afhankelijk van in de fabriek bereide voedselproducten. Daarom bieden wij een verantwoord alternatief met superfood-sushi.

Verkrijgbaarheid
In Nederland zijn er 49 Sushi Daily kiosken en 32 Sushi Daily-vitrines in supermarkten (in diverse vestigingen van Albert Heijn).

Over Sushi Daily
Sushi Daily is een concept van KellyDeli. Sushi Daily verkoopt verse, handgemaakte sushi en heeft kiosken in supermarkten en reisstations in heel Europa en in het Verenigd Koninkrijk. In totaal zijn er meer dan 800 kiosken in 10 landen. Sushi Daily is in 2010 opgericht door ondernemer en sushi-liefhebber Kelly Choi. Zij wordt hierbij begeleid door de internationaal gerenommeerde Master of Sushi Yamamoto-San. Sushi Daily heeft een menu dat enerzijds traditie respecteert en anderzijds innovatie en experimenten omarmt. Ieder kwartaal lanceert Sushi Daily een nieuw assortiment.

De sushi-chefs van Sushi Daily zijn getraind om meer dan honderd recepten geheel zelf te bereiden. Het snijden van de vis, de groentebereiding en het koken van de rijst vindt op locatie plaats.

De kiosken van Sushi Daily hebben een open keuken en er is een chef-kok aanwezig. De nadruk ligt op verse, natuurlijke ingrediënten. Hiermee biedt men een zelfgemaakt én vers alternatief voor kant-en-klaarmaaltijden.

Meer informatie: www.sushidaily.com

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.