Een kwestie van smaak

Een kwestie van smaak

David Chang heeft geen gemakkelijk leven gehad. Dat de oprichting van zijn noedelbar Momofuku leidde tot een supersuccesvolle restaurantketen gunnen we hem dan ook erg. Een interview met de New Yorkse chef-kok is niet gelukt, maar we kregen wel zijn boeken en mochten er samen met WINELIFE-lezers uit koken. -TEKST DAVID CHANG EN PRIYA KRISHNA

Wat een leuke man is David Chang. Hij past helemaal in de nieuwe generatie chef-koks die niet hoogdravend doen over mooi eten, maar gewoon lekker willen koken voor anderen – en voor zichzelf! Luister vooral ook naar zijn The Dave Chang Show op Spotify of kijk Ugly Delicious op Netflix, waarin hij met vrienden en collega’s de wereld rondreist op zoek naar lekkere ingrediënten en vreemde eetgewoontes. Hij is inmiddels gekozen tot chef van het jaar, heeft allerlei awards gewonnen en werd door Esquire zelfs een van de ‘meest invloedrijke mensen van de 21e eeuw’ genoemd.

Mentale uitdaging

Twee boeken maar liefst kwamen uit, kort na elkaar. Beide geen kookboeken in de klassieke zin van het woord. Eat a peach is een autobiografie waarin David ook openhartig praat over de depressies waar hij mee worstelt – hij heeft een bipolaire stoornis. Zijn boek Thuis Koken, waaruit we recepten mogen delen, is eigenlijk ook niet bedoeld als receptenboek. David wil vooral uitleggen wat je nodig hebt in de keuken, hoe je bijvoorbeeld vlees dat goedkoop is uitkiest en klaarmaakt, en het belangrijkste: hoe je gerechten op smaak brengt.

(…)

 

Het hele interview verder lezen? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.