Eat happy in combinatie met Sauvignon Blanc: recept

Eat happy in combinatie met Sauvignon Blanc: recept

Sauvignon Blanc, wie kent hem niet? En natuurlijk altijd heerlijk als aperitief door zijn verfrissende zuren en kruidigheid. De klassieke begeleiders zijn tomaten, verse geitenkaas, feta, groene salades, groene kruiden of groene asperges. Op zoek naar de mooiste combinaties? Jolande Vos van I love food & wine helpt je op weg. -TEKST JOLANDA VOS

Eat happy, kip met za’atar en citroen-kruidendressing

Dit simpel te maken kipgerecht met groenten smaakt lekker sappig, licht zurig en gekruid. De dressing zorgt voor smeuïgheid. Daarom is vanwege het friszure karakter van de groenten en groenekruidendressing een Sauvignon Blanc de ware begeleider.

BEREIDING 45 MINUTEN

DIT HEB JE NODIG (4 PERSONEN)

  • 2 el (kokos)olie of ghee
  • venkelknollen 2 stuks
  • rode paprika’s 2 stuks
  • courgettes 2 stuks
  • 800 g kippendijen met vel en bot (of 500 g kippendijfilet)
  • zeezout en zwarte peper
  • 4 el za’atar kruidenmix
  • 1 citroen
  • 2 grote tenen knoflook
  • koriander 1 flinke handvol
  • peterselie 1 flinke handvol
  • dille 1 flinke handvol
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • chilivlokken

ZO MAAK JE HET

Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de olie in een grote braadslede of op een bakplaat en zet een paar minuten in de oven. Snij de venkel, paprika en courgette in stukjes. En schep de groenten en kip door de olie in de braadslee. Spreid de groenten uit en leg de kip erop. Bestrooi met zout, peper en za’atar. Rooster alles in 30 minuten gaar. Schep halverwege om. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Hak de knoflook en de kruiden fijn. Klop kruiden, knoflook, citroensap, citroenrasp en olijfolie door elkaar (eventueel in een foodprocessor of blender). Breng op smaak met chilivlokken, zout en peper.

Haal de braadslede uit de oven. Leg de kip op een bord. Bestrooi met nog wat za’atar. Schep twee derde van de citroendressing door de groenten. Leg de kip er weer op. Geef de rest van de dressing er apart bij. Lekker met bulgur, of Turks brood en een groene salade.

Eat happy

Je vindt dit recept in het kookboek  EAT HAPPY | MELISSA HEMSLEY | FONTAINE UITGEVERS ISBN: 9789059568211 | € 9,90

 

Ben je benieuwd naar meer recepten die de ultieme combinatie zijn met Sauvignon Blanc? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.