De wondere wereld van Steinbeisser

De wondere wereld van Steinbeisser

De wondere wereld van Steinbeisser

Zet de beste chef-koks ter wereld achter een fornuis voor een geheel plantaardig menu, laat de kunstenaars excentriek bestek, servies en glaswerk ontwerpen en hou het intiem. Het is de succesformule van Martin Kullik en Jouw Wijnsma, die met hun initiatief Steinbeisser ieder jaar weer de meest extravagante culinaire belevenissen organiseren. In september komt Chef’s Table-non Jeong Kwan speciaal voor Steinbeisser naar Amsterdam. WINElife sprak met Martin over de experimentele diners, Chinese linzen en zuivelverslaafde chefs. – TEKST KATJA BROKKE | BEELD THOMAS ALDORF, KATHRIN KOSCHITZKI, MARION LUTTENBERGER, FABIAN HAEFELI EN ERIC WOLFINGER

In 2009 Ontstond Steinbeisser vanuit jullie gezamenlijke interesse in hedendaagse kunt en ontwerpers.

‘Klopt, we wilden iets doen met die gedeelde passie. In 2009 nodigden ik en Jouw daarom een groep kunstenaars uit voor onze eerste expositie, in Amsterdam. Van modeontwerpers tot schoenmakers en sieradenontwerpers. Het werd heel goed ontvangen, dus we brachten het project ook naar Lissabon en Hamburg. Dat liep alleen minder goed, en we belandden uiteindelijk blut weer in Amsterdam. Daar kwam ik in contact met Suzanne Oxenaar van het Lloyd Hotel en het klikte meteen. Ik, Jouw en Suzanne begonnen samen het werk van mode- en sieradenontwerpers tentoon te stellen, maar kwamen er naargelang achter dat we het eigenlijk helemaal niet leuk vonden. Het was 2011 en ik en Jouw dachten aan stoppen, het moest anders. En dat was het moment dat alles veranderde.’

Benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Winelife 72. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.