De ultieme combinatie: Bavette van de BBQ met de Belhare Estate single vineyard Malbec

De ultieme combinatie: Bavette van de BBQ met de Belhare Estate single vineyard Malbec

De ultieme combinatie: Bavette van de BBQ met de Belhare Estate single vineyard Malbec. Heb je een BBQ in de planning en wil je graag indruk maken met heerlijke gerechten in combinatie met perfecte wijnen? Jumbo helpt je aan de beste tips, lekkere en eenvoudige recepten én een compleet nieuw, bijzonder BBQ-assortiment voor net dat beetje extra’s. Wat voor type BBQ’er je ook bent, bij Jumbo vind je precies wat je nodig hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bavette van de BBQ met salsa verde?

De ultieme combinatie: Bavette van de BBQ met de Belhare Estate single vineyard Malbec

Bekijk onderstaand recept en steel de show deze zomer in slechts 6 stappen. Dat wordt genieten! Om het jezelf nog makkelijker te maken, kun je je BBQ-boodschappen online bestellen en thuis laten bezorgen.

Ingrediënten (4 personen)

1             bavette (ca. 500 g)

1 el         tabasco chipotle pepper sauce BBQ (flesje à 60 ml)

6 el         olijfolie

15 g       peterselie

5 g          munt (een derde bakje à 15 g)

10 g       koriander (twee derde bakje à 15 g)

1 teen    knoflook

2 el         kappertjes

Overige benodigheden:

(kamado) barbecue 1

vleesthermometer 1

aluminiumfolie 1

 

Perfecte wijncombinatie: Belhare Estate single vineyard Malbec

Bereidingswijze

Stap 1. Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 250 °C. Plaats het rooster niet op de barbecue.
Stap 2: Laat de bavette op kamertemperatuur komen. Wrijf het vlees in met de tabasco, breng op smaak en bestrijk met een 0,5 el olie.
Stap 3: Doe voor de salsa verde de peterselie, de muntblaadjes, koriander en knoflook in een hoge maatbeker. Voeg de rest van de olie toe en pureer met een staafmixer tot een groene saus. Doe in een kom en schep er de kappertjes door met wat inmaakvocht uit het potje naar smaak.
Stap 4: Gril het vlees ca. 12 min. op de hete barbecue, afhankelijk van de gaarheid die je wilt bereiken. Steek een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het vlees. Voor rood vlees dat je direct grilt gelden de volgende kerntemperaturen: rood: 50°C, medium-rood: 54°C, medium: 60°C, well done: moet je niet willen, maar alles daarboven. Houd er rekening mee dat vlees tijdens het rusten nog altijd iets verder gaart, dus 1 à 2 graden onder de gewenste kerntemperatuur het vlees van de bbq halen is verstandig.
Stap 5: Neem het vlees van de barbecue, verpak losjes in aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Stap 6: Snijd het vlees in dunne plakjes en serveer met de salsa verde en de heerlijke Belhare Estate single vineyard Malbec wijn.
Tip: Houd je van grote stukken vers vlees? Ontdek dan nu het nieuwe, exclusieve assortiment met mooie, grote stukken kwaliteitsvlees van Jumbo Fijnproevers, kijk op jumbo.com/fijnproevers.

De ultieme combinatie

Wat maakt de Belhare Estate single vineyard Malbec een goede combinatie?

Malbec uit Mendoza is een beroemde combinatie. Maar als we wat verder inzoomen op deze Argentijnse wijnstreek dan zien we dat je deze kan opdelen in een aantal kleinere subgebieden. Een van de meest fameuze subgebieden van Mendoza is Gualtallary. Het staat bekend om zijn wijngaarden die liggen op grote hoogte tot wel 1400 meter boven zeeniveau. Dat zorgt voor warme dagen en koele nachten. Perfect voor de biologisch verbouwde malbec druiven, die staan aangeplant op een bodem rijk aan kalksteen en kiezels. Deze biowijn rijpt 12 tot 14 maanden op nieuwe Franse eikenhouten vaten. Dat geeft de smaak van vanille, koffie en kaneel. Daarnaast proef je blauwe bessen, bramen en zwarte kersen. Lekker bij oude kaas of gegrild rundvlees.

 

Op zoek naar meer BBQ inspiratie? Kijk op jumbo.com/bbq

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.