Het witte goud met witte wijn

Het witte goud met witte wijn

Het aspergeseizoen is inmiddels in volle gang en we love it! Koken, grillen, bakken of braden: culinair gezien kun je er alle kanten mee op. Ben je een noob op het gebied van een goede asperge-wijnpairing? Lees dan vooral even verder. 
Tekst: Fela de Wit | Beeld: De Seizoensboxen

Liefhebbers van de asperge kunnen in deze tijd van het jaar hun hart niet op. De asperge is de koningin onder de groenten en al sinds half april overal verkrijgbaar. Niet zo’n kok? No worries, we got your back. Want als je als thuiskok eens echt furore wil maken, is De Seizoensbox je beste vriend.

Het komt een beetje in de buurt van het principe van een verspakket uit de supermarkt, maar biedt net dat beetje extra waar we zo dol op zijn. En nee, het hoeft niet per se voor die ene leuke date, je kan het ook bestellen voor een familie diner, een etentje met vrienden of collega’s of wanneer je je nieuwe schoonouders voor het eerst ontmoet. Met De Seizoensbox maak je sowieso een goede (eerste) indruk.

Klinkt leuk, en dat is het ook. Want voor een relatief klein bedrag krijg je een doos thuisgestuurd met alle benodigdheden voor een heerlijk thuisdiner. Een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, inclusief een bijpassende wijn geselecteerd door een voortreffelijke wijnkenner. Daar scoor je bonuspunten mee!

Het Limburgse asperges seizoensbox menu

Het Limburgse asperges Seizoensbox menu is bedoelt voor de liefhebbers van het “Limburgse witte goud”. Dit pakket bevat alles om je leven een stukje draaglijker te maken. De ingrediënten worden namelijk zó aangeleverd dat je het enkel nog hoeft samen te voegen en op te warmen. Met de handleiding maak je gegarandeerd geen missers. Wie wil dat nou niet?

Geniet vooraf van een heerlijke aspergesoep en Baguette Rustique met zeezoutboter. Als hoofdgerecht, jawel, asperges. Geschild. Heerlijk met de meegeleverde witte wijnsaus, krieltjes, Limburgse Livar ham en een eitje.
Zelfs aan het nagerecht is gedacht. Deze keer levert De Seizoensbox je een heerlijke panna cotta met roodfruit.

De wijn

Een goede maaltijd vaagt om een goed glas wijn, vinden wij. Weingut oswald Weissburgunder is een heerlijke witte wijn uit 2021 die past bij dit gerecht. Het heeft een mooie neus van wit fruit en citrus, met een plezierige en lange dronk. Een zuivere wijn met een frisse zuurgraad. Vol rijp fruit van peer, abrikoos en nectarine.

Uiteraard is het mogelijk om meerdere wijnen te bestellen. Wijnkenner Marcel Swaghoven van The Wine Companions is wijnkenner pur sang. Hij zorgt ervoor dat de wijnparing van jouw thuisdiner van A tot Z verzorgd is. Zo weet je zeker dat je wijn-spijs een onvergetelijke ervaring is.

De afwas

Laten we het dan ook even over de minder leuke dingen van een diner hebben: de afwas… yep… die moet ook gebeuren. Of niet? Als het aan De Seizoensbox ligt niet! Want als extra’s leveren zij ook het servies met een afwasservice. Dat is nog eens handig. Zo houd jij tijd over voor de leukere dingen.

Bekijk het hele menu op Seizoensboxen.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands